Flaş! Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama talebi

Son dakika gelişmesi... HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır, Figen Yüksekdağ ise Ankara’da gözaltına alındı. Operasyonun Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının yürüttüğü terör soruşturmaları kapsamında gerçekleştirildiği açıklandı. Ayrıca HDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk hakkında yakalama, İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan hakkında gözaltı kararı var. HDP Eşbaşkanları Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sırrı Süreyya Önder de adliyede. HDP ise saat 10.00'da genel merkezde basın açıklaması yapılacağını duyurmuştu ancak genel merkeze giden yollar kapatıldı.

Demirtaş böyle gözaltına alındı.

Son Dakika haberi: Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 10 HDP'li vekil gözaltında


Son dakika: HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tespit edildiği, gözaltı kararları olan Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği belirtildi.  HDP milletvekili İmam Taşçıer, twitter'dan paylaştığı mesajda Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu. Taşçıer, şu mesajı paylaştı:

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'A TUTUKLAMA İSTEMİ

Diyarbakır’da, dün Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş'ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini bildirdi. Savcının Demirtaş için tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi

Demirtaş ve Yüksekdağ tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.


HDP'DE HANGİ MİLLETVEKİLLERİ GÖZALTINA ALINDI?

Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ

Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik,

Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan,

Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir,

Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım

Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer
<< Önceki Haber Flaş! Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında tutuklama talebi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER