Emniyet'e bombalı araçla saldırı

Mardin'deki hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

HAİN SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ PKK'lı teröristler bu kez Mardin'in tarihi ve turistik ilçesi olan Midyat İlçesi'ni hedef aldı. Bugün saat 11.15 sıralarında PKK'lılar bomba yüklü minibüsle ilçenin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenledi. Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, durumundan şüphelenen bina girişindeki polisler araca ateş açtı. Bu sırada PKK'lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü. 1 TON PATLAYICI YÜKLEYİP KARGO ARACI GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla PKK'lıların düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.
Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK'lıların bomba yüklü minibüs bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü'nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı.
Hain saldırıda Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış adlı kadın polisler şehit oldu, 2 vatandaş da yaşamını yitirdi. Şehit polislerden birinin hamile olduğu öğrenildi. Şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un yine polis memuru olan eşi de daha önceki bir saldırıda yaralanmış ve tayini Kırklareli'ne çıkmıştı.
EDİRNELİ POLİS MEMURU 32 YAŞINDAKİ NEFİZE ÖZSOY
Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan 2 kadın polis memurundan Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haber verildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli şehit Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haberi meslektaşları verdi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve polis memurları hastaneye giderek Özsoy'a başsağlığı dileğinde bulundu. Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne'de yaşadığı bildirildi. Öte yandan Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta terör örgütünce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı öğrenildi. ŞEHİT OLAN POLİS MEMURU ŞERİFE ÖZDEN KALMIŞ, EŞI POLİS MEMURU HÜSEYİN KALMIŞ İLE BİRLİKTE.
Saldırıda olay yerinde şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un ardından hastanede şehit olan polis memurunun da Şerife Özden Kalmış olduğu belirlendi.  Şehitlerden Nefize Özsoy'un Edirne nüfusuna kayıtlı olduğu ve Midyat'ta geçen yıl polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru olan eşi Cumhur Özsoy'un da Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı belirtildi. Bugünkü saldırıda şehit olan Nefize Özsoy'un da eşinin yanına tayin beklediği öğrenildi. Saldırıda şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın da Kastamonu nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. BAŞBAKAN AÇIKLADI
Başbakan Binali Yıldırım, Mardin Midyat'taki terörist saldırıda ilk bilgilere göre bir polis ile iki vatandaşın yaşamını yitirdiği söyledi. Yıldırım, saldırıda 30'dan fazla kişinin de yaralandığı bilgisini verdi. Saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK. 
TERÖR MİDYAT'I HEDEF ALDI
PKK’lı teröristler bu kez Mardin’in tarihi ve turistik ilçesi olan Midyat İlçesi’ni hedef aldı. Saldırı bugün saat 11.15 sıralarında Midyat ilçe merkezi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, bina girişindeki polisler araca ateş açtı. Bu sırada PKK’lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.
BARİYERLER DAHA BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ
 Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü. Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi.
Patlamada, ilk bilgilere göre 1 polis şehit oldu, 2 vatandaş hayatını kaybetti, aralarında polisler ve sivillerin de bulunduğu 34 yaralı var. 
BATMAN YÖNÜNDEN GELDİ
Saldırıyı düzenleyen teröristin Batman yönünden geldiği belirlendi. MOBESE görüntüleri de bu bilgiyi teyit ediyor. 
HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU
İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi’ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı. Mardin il merkezinden de ilçeye takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
MİDYAT'IN EN İŞLEK YERİ
DHA Muhabiri Felat Bozaslan, CNN TÜRK canlı yayınında patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:
"Emniyet Müdürlüğü binası kentin yeni yapılaşan ve kamu binalarının yer aldığı bir bölümünde yer alıyor. Midyat'ın çıkışı olarak tarif edebiliriz. Emniyet birimlerinden alınan bilgilere göre, araç Batman istikametinden geliyor ve Emniyet müdürülüğüne girmek istiyor. Kapıda nöbet tutan polisler araçtan şüpheleniyor ve araca ateş açıyorlar. Araç emniyet müdürlüğünün içerisine girmeden kapıda patlıyor. Güvenlik kaynakları patlamada yarım tona yakın patlayıcının kullanıldığı bilgisini verdi."
YANGIN ÇIKTI, ARAÇLAR ALEV ALDI

Şiddetli patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, patlayan araç nedeniyle yangın çıktı. Bölge geniş bir güvenlik çemberine alınırken, emniyet kaynakları, patlamanın ardından sıçrayan bazı parçaların bahçedeki polis araçlarının da infilak etmesine yol açtığını söyledi. Bölgede kamu kurumlarının lojmanları da bulunuyordu.
CANLI BOMBA İHTİMALİ
Teröristin bombalı araçla birlikte havaya uçtuğu ihtimali de değerlendiriliyor. 
Saldırı nedeniyle çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Yaralananlar, ambulanslarla hastanelere kaldırılıyor. Görgü tanıkları olay yerinden ambulanslarla alınan yaralıların durumlarının ağır olduğunu söyledi.
DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI
 Sağlık Bakanlığı, il genelinde çalışan doktorları görev başına çağırdı. Terör uzmanları ve savcılar da bölgeye doğru hareket etti. Patlamanın şiddetiyle çok sayıda binada büyük hasar oluştu. Saldırı sonrası bölgedeki lojmanın ön cephesinde büyük hasar oluştu. 
Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin’den takviye birlikler sevkedildi. 
SİVİLLERİN ÇOK YOĞUN OLDUĞU BİR BÖLGE
Hain saldırının gerçekleştiği yer sivillerin de yoğun olduğu bir bölge. Bombalı aracın, daha önce terörist saldırılara karşı konulan bariyerlerin olduğu bölgede patladığı, içeriye giremediği belirtiliyor. Yaralılar arasında çok sayıda sivilin de olabileceği bildiriliyor. 
<< Önceki Haber Emniyet'e bombalı araçla saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER