Kremlin: Erdoğan Putin’den özür diledi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 27 2016
Paylaş
X Post
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği mesajında Rus pilotun ölümü nedeniyle taziyede bulunduğunu ve ‘Özür dilerim’ ifadesini kullandığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediği yönünde Putin’e bir mesaj gönderdiğini ifade eden Peskov, “Mesajda Rusya’nın Türkiye’nin dostu ve stratejik partneri olduğu ve Ankara’nın Moskova ile ilişkilerinin bozulmasını istemediği belirtiliyor.” dedi.
ERDOĞAN: HİÇ BİR ZAMAN RUS UÇAĞINI VURMA NİYETİMİZ YOKTU
Erdoğan’ın mesajında Rusya’ya ait bir uçağı vurmak gibi bir niyetlerinin hiç bir zaman olmadığını vurguladığını ifade eden Peskov, “Erdoğan "İzvinite" kelimesini kullandı” şeklinde açıklamada bulundu. "İzvinite" Rusça’da ‘özür dilerim’ ya da ‘Beni affedin’ anlamlarına geliyor.
Kremlin’den yapılan açıklamada, “Bütün riskleri üzerimize alarak, çabaları ortaya koyarak Suriye’li muhaliflerden Rus pilotun cenazesini alarak ülkemize getirdik. Türkiye-Rusya ilişkilerine yaraşır bir şekilde cenaze töreninde dini ve askeri tüm prosüdürler uygulandı.” ifadelerine yer verdi.
MAHKEME SÜRECİ BAŞLATILDI, ZARAR KARŞILANACAK
Erdoğan mesajında pilotun ölümünde sorumlu tutulan kişi ile ilgili mahkeme sürecinin başlatıldığını ve soruşturmanın da sürdüğünü kaydetti.
Erdoğan’ın mesajında, “Bir kez daha üzüntülerimi dile getirirken hayatını kaybeden pilotun ailesine başsağlığı iletiyor ve özür diliyorum. Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum. Rus pilotun ailesini Türk aile olarak görüyoruz. Acıların dindirilmesi ve ağır zararların giderilmesi için tüm girişimlere hazırız.” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e gönderdiği mesajında, bölgede kritik olaylara ve terörle mücadelede Rusya ile ortak hareket hazır olduklarını vurguladı.
TÜRKİYE’NİN ZARARI 20 MİLYAR DOLARI BULACAK
Erdoğan’ın özür mesajının İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde anlaşma sağlanması il
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bağımlılık yapan tasarımı değiştirin! AB'den Meta'ya sert uyarı2.İmamoglu'ndan Erdoğan'a: Benimle yarışmaktan korkuyor; sesim yasak, görüntüm yasak, savunmam yasak”3.Mehmet Akif Ersoy davasında yeni iddianame: 286 yıla kadar hapis istemi4.Altın fiyatları neyi işaret ediyor? Alım fırsatı mı? Tuzak mı?5.Mutlak butlancı CHP yönetimi 7 il başkanını daha görevden aldı
6.Trump'tan kritik açıklama: İran'la görüşürüz ancak ateşkes bitti!7.‘Yenidoğan çetesi’ davasında ‘üst kurul’ raporu: 3 bebek kurtarılabilirdi8.Trafikte dayak yiyen vatandaş Erdoğan’dan komisyon istedi: ”Dayağı ben yedim, parayı devlet aldı”9.MetroPOLL anketi: Özgür Özel'in olası partisi AKP'yi geride bırakıyor10.Kirasını ödeyemediği için evsiz kalan kalp hastasından "sessiz eylem": Bir insan iki aylık kiradan daha değersiz olamaz

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bağımlılık yapan tasarımı değiştirin! AB'den Meta'...

İmamoglu'ndan Erdoğan'a: Benimle yarışmaktan korku...

Mehmet Akif Ersoy davasında yeni iddianame: 286 yı...

Altın fiyatları neyi işaret ediyor? Alım fırsatı m...

Mutlak butlancı CHP yönetimi 7 il başkanını daha g...







