FLAŞ! Fenerbahçe - Ajax maçında bir ilk

Fenerbahçe'nin Ajax ile UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda oynayacağı mücadelede televizyon yayın tarihi ve Türk Futbol tarihi açısından bir ilk yaşanacak.

FLAŞ! Fenerbahçe - Ajax maçında bir ilk

Dünya’da sayılı Türkiye’de ilk kez 4K(UHD) yayıncılık alanında öncülük yapan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT4K Kanalı mücadeleyi 4K olarak ekranlara taşıyacak. Televizyon Yayın Teknolojisinde gelinen son nokta olan 4K(UHD) yayınlarla HD yayınlardan 8 kat daha kaliteli televizyon izleme keyfini izleyicilerine sunan TRT 4K bu kez canlı maç yayınıyla bir ilki gerçekleştirecek.

22 Ekim 2015 Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak olan “Fenerbahçe – AjaxUEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında, TRT, TÜRKSAT, SAMSUNG ve MEDIAPRO işbirliği ile Türkiye’de  ilk olarak 4K canlı maç yayını gerçekleştirilecek ve bu yayın Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU) vasıtasıyla tüm dünyaya 4K olarak servis edilecektir. Bu işbirliği  4K (UHD) teknoloji konusunda kendini ispat etmiş 4 önemli kuruluşu da bir araya getirecek. Türkiye’nin öncü yayın kuruluşu TRT, lider uydu operatörü Türksat, teknolojide dünya lideri Samsung ve son dönemde Türkiye’de çok sayıda özel prodüksiyona imza atan MediaproTurkey tüm sporseverlere ve teknoloji meraklılarına 4K (UHD) maç izlettirmek için işbirliği yapacak.

Konuyla ilgili olarak 20 Ekim 2015 Salı günü saat 11’de bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ile Samsung ve MediaproTurkey firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak. 
<< Önceki Haber FLAŞ! Fenerbahçe - Ajax maçında bir ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER