[FLAŞ] HDP’li eşbaşkanları da tutuklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 22 2019
Görevden alınan ve yerine kayyım atanan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın ardından Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer de tutuklandı.
Diyarbakarı Baro Başkanı Cihan Aydın, Twitter'dan "Büyükşehir Bld. Başkanı S.Mızraklı,Kayapınar Bld. Başkanı K.Yılmaz, Kocaköy Bld. Bşk R.Nazlıer ısmarlama soruşturmalar ile tutuklandı. Yargı hiçbir zaman iktidar ile bu kadar senkronize bir şekilde çalışmamıştı.Hukuk devleti ile polis devleti arasındaki makas tam olarak kapandı" dedi.
Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz, Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer ve Erciş Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin gözaltındayken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmış, yerlerine de kayyım atanmıştı.
31 Mart yerel seçimlerinden sonra kayyum atanan HDP'li belediyeler şöyle;
Van Büyükşehir Belediyesi
Van/Erciş
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
Diyarbakır/Kayapınar,
Diyarbakır/Kocaköy
Diyarbakır/Bismil
Diyarbakır/Kulp
Mardin Büyükşehir Belediyesi
Mardin/Nusaybin
Hakkari Belediyesi
Hakkari /Yüksekova
Erzurum/Karayazı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


