Flaş! HDP'li 8 vekil için zorla getirme kararı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 5 2016
KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan 8 HDP milletvekili için duruşmaya zorla getirme kararı çıkarıldı. Milletvekilleri arasında Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Çağlar Demirel, Dirayet Taşçı, Alican Ünlü ve Nadir Yıldırım bulunuyor.

DİYARBAKIR'DAKİ KCK ANA DAVASI
Diyarbakır'da görülen KCK ana davasının ilk duruşmasında mahkeme, davada yargılanan HDP’li 8 milletvekili için, duruşmaya zorla getirilme müzakeresi yazılmasına karar verdi.
KCK ana davasında yargılanan ancak dokunulmazlıkları olduğu için ifadeleri alınmadığından dosyalara ayrılan HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Nadir Yıldırım, Alican Önlü, Çağlar Demirel, Dirayet Taşdemir ve Selma Irmak’ın yargılanmasına Diyarbakır 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.
Mahkeme haklarında duruşmaya katılmaları için tebligat yapılan milletvekilleri duruşmaya katılmayınca, haklarında zorla getirilme müzakeresi düzenlenmesine karar verildi.
YAKALAMA KARARI OLANLAR
Mahkeme ayrıca, KCK ana davasında yargılanan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş, Hüseyin Zorlu, Fikri Aktaş, Müzeyyen Güneş, Nadire Nergiz, Mesude Şahin, Kenan Ayaz, Gülabi Dere, Özlem Tanrıkulu, Hamit Aslan, Nesrin Deniz, Remzi Kartal, Sabri Ok, Mustafa Sarıkaya, Şükran Aydın, Mehmet Ermiş, Mehmet Duman, Gülistan Aksoy, Gülay Calap, Ünal Ahmet Çelen ve Erkan Pişkin hakkındaki yakalama emirlerinin infazın gerçekleşmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe bıraktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







