Flaş iddia: Akşener masadan 'beşli çete' ve '418 milyar dolar' nedeniyle mi kalktı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 5 2023
Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ederek Altılı Masa'dan kalkmasının arka planında, İYİ Parti'nin 'beşli çete' ile yaptığı öne sürülen görüşmenin ve 'yumuşak geçiş' pazarlığının olabileceği iddiası dile getiriliyor.
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Kazanacak aday değil" iddiasıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ederek seçimlere iki ay kala Altılı Masa'dan kalkmasının sebepleri tartışılıyor. Akşener'in anketlerin daha yüksek gösterdiğini savunarak CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a işaret etmesine rağmen, asıl sebebin "beşli çete" olarak adlandırılan, hükümete yakın şirketler olabileceği belirtiliyor.
418 MİLYAR DOLAR NEDENİYLE 'SUİKAST TEHDİDİ ALIYORUM' DEMİŞTİ
Artıgerçek'in haberine göre son dönemde, Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yıllar içinde "beş ayrı sermaye grubunda yer alan ve iktidara yakın olan şirketlere Hazine'den 418 milyar dolar aktarıldığını" vurgulaması, iktidara geldiğinde de bu parayı halka geri vereceğini söylemesi dikkat çekiyordu. Kılıçdaroğlu öte yandan, 'beşli çete'nin kendisinden randevu istediğini ve bunu reddettiğini söylemiş, 418 milyar doları gündeme getirdikten sonra da suikast tehditleri aldığını açıklamıştı.
CHP lideri, depremlerin Türkiye gündemini değiştirmesinden önceki hafta, 31 Ocak günü yaptığı grup toplantısı konuşmasında, partisinin uzman ekiplerinin Hazine'den çalındığı iddia edilen paraların peşine düştüğünü söylemişti. "O raporlar geldiğinde paniğe kapıldılar. Devletin hazinesinden çalınan paranın toplamının 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı. Vız gelir, tırıs gider" demişti.
'ÇETEMETRE KURACAĞIM'
Sayıştay denetçilerine de "İktidara geldiğimizde o raporlarınızda 418 milyar doları görmezsem, görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir. Milletimin önünde açıkça ifade ediyorum, raporda görmezsem yakarım sizleri" diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etmişti.
"Halkıma bir taahhütte bulunmak istiyorum. Çeteleri temizleme, de
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı5.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...


