[FLAŞ]Maltepe'de oy sayımı durduruldu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kaybettiği İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde sonuçlara yaptığı itirazlarda her gün yeni bir oyalama taktiğine sarılıyor. Oyların yeniden sayım işleminde sonuncu ilçe olan Maltepe'de oy sayımı durduruldu. Maltepe'de 1'inci ve 2'nci seçim kurulları tarafından terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verildi. CHP karara itiraz edecek.

SHABER3.COM

İstanbul'un Maltepe ilçesinde oyların yeniden sayımı durduruldu. İlave 10 sandık kurulunun da iptal edildiği kaydedildi. 

Maltepe'de 1'inci ve 2'nci seçim kurulları tarafından terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verildi.

BÜTÜN SAYIMLAR İPTAL EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Maltepe 1'inci İlçe Seçim Kurulu ve Maltepe 2'nci İlçe Seçim Kurulu ayrı ayrı toplandı. Her iki kurul terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları oy çokluğuyla iptal etti.

İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılması kararlaştırıldı.

Buna göre, toplam oyların yaklaşık 5/6'sı İlçe Seçim Kurulu tarafından yeniden sayılacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi üyeleri ve iki memur üyenin oylarıyla alınan karara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) itiraz edecek. 

CHP, İlçe Seçim Kurulu kararlarının yazılmasının akabinde itiraz dilekçesi verecek.

EKREM İMAMOĞLU ÖNDE

Sayım devam ederken Ekrem İmamoğlu, 13 bin oy farkla en yakın rakibi Binali Yıldırım'ın önünde yer alıyordu.

İl Seçim Kurulu karar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

AKP, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı yarışını kaybedince "geçersiz oylar yeniden sayılsın" talebi üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat etmişti. 

MALTEPE SONUNCU İLÇEYDİ

AKP'nin itirazını kabul eden YSK'nın talimatıyla başlatılan oy sayımında Maltepe ilçesi haricinde bütün sandıklar 2'nci kez sayılmıştı. Maltepe'de de sayımın bugün bitmesi bekleniyordu. 

CHP ile İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu, AKP ile MHP'nin sayım için kurullara müşahit göndermeyerek sayımı yavaşlattığını kaydetmişti. 

"SEÇİM GARANTİ YENİLENECEK" İDDİASI

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP'ye yakın bir kaynağı atıf yaptığı makalesinde, "AKP teşkilatlarına seçim garanti yenilecek bilgisi gönderildi." ifadelerini kullanmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bugün yaptığı açıklamada "olağanüstü itiraz" için hazırlıkları tamamladıklarını ve seçimin iptal edilmesi için YSK'ya müracaat edeceklerini belirtmişti.  

<< Önceki Haber [FLAŞ]Maltepe'de oy sayımı durduruldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER