FLAŞ... Muhalif medyayı susturun talimatı

Ankara Savcısı Serdar Coşkun’un seçime bir ay kala Ulaştırma Bakanlığı’na yasalara aykırı olarak ‘muhalif medyayı susturma talimatı’ gönderdi.

FLAŞ... Muhalif medyayı susturun talimatı

Zaman Gazetesi'nin haberine göre Ulaştırma Bakanlığında şaşkınlıkla karşılanan talimat, muhalefetin sesini duyuran televizyon, radyo ve internet sitelerinin iletişim altyapılarını kapatmayı hedefliyor. Haber havuz medyasında da yer aldı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Serdar Coşkun, skandal bir talimatla gündemde. İddiaya göre Coşkun, Ulaştırma Bakanlığı’na yazı göndererek Anayasa’ya ve hiçbir yasaya uymayan taleplerde bulundu. Seçime günler kala verilen talimat, muhalif partilerin sesini duyurabildiği televizyon, radyo ve internet sitesi gibi medya organlarının kullandığı devlete ait uydu bağlantılarını kapatmayı amaçlıyor. Darbe dönemlerinde bile görülmeyen talebin, hem Başbakanlık’ta hem de Ulaştırma Bakanlığı’nda şaşkınlıkla karşılandığı ve tartışmalara yol açtığı belirtiliyor. İktidar yanlısı olmayan medya organlarını susturmayı hedefleyen talimatın gerekçesi ise söz konusu yayın organlarının toplumda kutuplaşma ve kamplaşmaya sebep olduğu iddiası.

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Serdar Coşkun'un, Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiği skandal bir yazıyla Türkiye'deki muhalif medyanın susturulmasını istediği ileri sürüldü. İddiaya göre Coşkun, muhalif konumdaki televizyon, radyo ve internet sitelerinin devletin elindeki uydu bağlantılarını kullanmasının engellenmesini talep etti. Darbe dönemlerinde bile görülmeyen bu talimat, özgür basına müdahalenin ulaştığı boyutları gözler önüne serdi. Söz konusu yazıda bu yayın organlarının ‘toplumu terörize ettiği ve kutuplaşmaya yol açtığı' şeklinde ilginç gerekçeler yer aldığı iddia edildi.



<< Önceki Haber FLAŞ... Muhalif medyayı susturun talimatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER