İstanbul Adliyesi'nde deprem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını yayınladı. Salihoğlu, adliyedeki görevlendirmelerde önemli değişiklikler yaptı.

İstanbul Adliyesi'nde deprem

Aljazeera'nin haberine göre, en önemli değişiklik terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosunda yaşandı. 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından terörden sorumlu başsavcı vekili olarak görevlendirilen Orhan Kapıcı’nın yerine Kaçakçılık bürosundan sorumlu İrfan Fidan getirildi.

İrfan Fidan, IŞİD, PKK ve DHKP-C gibi terör soruşturmalarının başında olacak. Orhan Kapıcı ise Basın Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu olarak görevlendirildi. İş bölümü talimatında Kapıcı’nın başsavcı Hadi Salihoğlu’nun yokluğunda vekaleten başsavcılık görevini yürüteceği öğrenildi.

Dink savcısı ‘terör bürodan’ ayrıldı

İş bölümü talimatı çerçevesinde Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri hakkındaki davayı açan Gökalp Kökçü’nün de görevinde değişiklik oldu. Dink cinayetinde bölgede tespit edilen jandarma istihbaratçılara ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Kökçü, ‘Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi. Kökçü terör kapsamındaki soruşturmalara bakamayacak. Kökçü’nün elindeki Dink ve Balyoz soruşturmaları başka bir savcıya devredilecek.

Yasa dışı dinleme savcısı da başka büroda görevlendirildi

Yasa dışı dinleme soruşturmasını yürüten ve eski İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 143 şüpheliye dava açan savcı Okan Özsoy’un da ‘terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosundaki’ görevinde değişiklik yapıldı. Savcı Özsoy,, Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görev yapacak.

(aljazeera.com)
<< Önceki Haber İstanbul Adliyesi'nde deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER