3 ünlü işadamı gözaltında!

İzmir'deki operasyondan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir'de Hizmet Hareketi'ne yönelik soruşturma kapsamında, finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş da bulunuyor.

3 ünlü işadamı gözaltında!

SAVCI OKAN BATO'NUN TALİMATIYLA

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştiriyor.

35 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Darbe sonrası yürütülen soruşturma kapsamında Orkide Yağları'nın sahibi Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay sabaha karşı 04.00'te İstanbul'da gözaltına alındı. Küçükbay'ın yanı sıra Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 25 kişinin da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İŞTE İSİMLER

İzmir Emniyeti’nin bu sabah başlattığı operasyonla gözaltına alınan aralarında işadamlarının da olduğu 13 isim şöyle:

Ahmet Küçükbay

Nurettin Bilgin

Sebahattin Kasap

Durmuş Ali Şanal

Harun Kurt

Melih Göktanır

Remziye Aras

Ahmet Erdem Tekinay

Baha Abalıoğlu

Özcan Damoğlu 

Kamil Karakaş 

Halil Mezik

Mehmet Yalçın

KAVUK DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İzmir'de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.  

KÜÇÜKBAY DÜN MİTİNGTEYDİ

Küçükbay'ın bir süredir yapılan Demokrasi Mitingleri'ne katıldığı, en son da dün Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katıldığı, sosyal medyada fotoğraflarını paylaştığı belirtilirken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir'e getirileceği öğrenildi. Küçükbay bundan bir süre önce fazla politize olduklarını belirterek TUSKON ve MÜSİAD'dan ayrıldığını açıklamıştı. İzmir Organize Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon kapsamında Küçükbay ile birlikte 5 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

İSO 500 LİSTESİNDE YER ALIYOR

İstanbul’da gözaltına alınan Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106’ncı sırada yer almıştı. 

Küçükbay Grubu’nun İzmir’de Orkide ve Ekiz markası ile bitkisel yağ üretimi ve satışı faaliyetinde bulunan şirketi Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş., 2015 yılında yaptığı 882.894.744 TL satış ile en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 106. sırada yer aldı. Sıvı ve margarin dahil endüstriyel yemeklik yağ sektörünün her türünü üreten Grub, sadece yurt içinde değil ihracat pazarlarında da faaliyetlerine devam etti. Grup cirosunu 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflemişti.

KANAL 35’TE DE ARAMA YAPILDI

Ahmet Küçükbay, İzmir’de Kanal 35 adlı yerel televizyonu 2007 yılında satın almıştı. Polis, sabah saatlerinde televizyonun Bayraklı’daki binasına da operasyon düzenledi. Polisler, Ahmet Küçükbay’a ait odada incelemede bulundu.

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI TAŞINDI

Öte yandan mülkü Ahmet Küçükbay’a ait olan Bayraklı’daki Kanal 35’in de merkezinin bulunduğu iş merkezinin iki dairesinde hizmet veren AK Parti İzmir İl Başkanlığı da dün gece taşındı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bir süre Başbakan Binali Yıldırım’ın yerel ve genel seçimde ofis olarak kullandığı Konvoy İş Merkezi’nde faaliyet göstereceği daha sonra uygun bir yere geçeceği öğrenildi.

TOPTANCILIKTAN SANAYİCİLİĞE

1958 Manisa Kırkaağaç doğumlu olan Ahmet Küçükbay, ESİAD, İzmir Ticaret Odası, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği ve İhracatçı Birlikleri'ne üye. Küçükbay Yağ Sanayi A.Ş.'nin Kurucusu Hacı Akif Küçükbay ve eşi Hafize Küçükbay'ın büyük oğlu Ahmet Küçükbay, babasıyla 1970'lerin başından itibaren yürüttükleri gıda toptancılığından, 1978 yılında İzmir Bornova'da şu anki tesislerin bulunduğu yağ fabrikasını satın alarak sanayiciliğe adım attı.

İLK YEM FABRİKASINI KURDU

Gözaltına alınan isimler arasında bulunan Baha Abalıoğlu'nun yönetim kurulu üyesi olduğu Abalıoğlu Grubu 45 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor.Türkiye'nin ilk özel yem yatırımının sahibi olan Abalıoğlu, Lezita markasının da sahibi. Abalıoğlu Yem, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı en büyük 500 sanayi tesisi arasında 52'inci sırada yer alıyor.

<< Önceki Haber 3 ünlü işadamı gözaltında! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER