Gazetecilerden meslektaşları için kampanya: Evde kalsak da sessiz kalmayacağız

Hırsızlık, narkotik, cinayet gibi adli suçlara tahliye yolu açan infaz indirimi paketinin tutuklu gazetecileri kapsamadığı kamuoyuna duyurmak isteyen gazeteciler meslektaşları için kampanya başlattı.

Gazetecilerden meslektaşları için kampanya

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) müttefiği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile hazırladığı Ceza İnfaz Kanunu'nda değişiklik öngören paket, Koronavirüs salgını yüzünden geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. 

Salgına rağmen bazı tutukluların yararlandırılmadığı çalışma tartışmalara sebep oldu. Tartışmaların gölgesinde Meclis Adalet Komisyonu'ndan geçti. Yarın Genel Kurul'a gelmesi beklenen paket, tutuklu gazetecileri ve siyasi tutukları kapsamaması yüzünden çokça eleştirildi. 

Genel Kurul'daki oylama öncesi, gazeteciler meslektaşları için kampanya başlattı.

GAZETECİLERDEN DESTEK

Haberin Var Mı? insiyatifi tutuklu gazeteciler için sosyal medyada başlattığı kampanyaya birçok gazeteci de "Evde kalsak da sessiz kalmayacağız" diyerek destek verdi. 

Haberin Var Mı? insiyatifinin #GazetecilerÖzgürOlsun etiketiyle sosyal medyada yaptığı paylaşımda, ”Türkiye ev hapsinde. Büyükşehirler karantinada. Pek çok gazeteci haber merkezlerinde, sokaklarda. 100’den fazlası ise demir parmaklıklar ardında, hapishanelere virüs bulaşmasın diye, virüs girmeden çıkar mıyım? diye umutla bekliyor.” ifadeleri kullanıldı.
<< Önceki Haber Gazetecilerden meslektaşları için kampanya: Evde kalsak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER