[FLAŞ] Şule Çet’in davasında gelişme
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 6 2019
Paylaş
X Post
Ankara'da, bir plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) tırnaklarında bulunan DNA sanık Berk Akand'a ait çıktı ancak DNA'nın nasıl transfer olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenemedi.
Raporda, transferin basit bir el sıkışma veya boğuşma sırasında da gerçekleşmiş olabileceği ancak dosyadaki bulgulara göre bunun ayrımının yapılamadığı belirtildi. Raporda ayrıca pozitif numunelerin kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmediği tespiti de yer alıyor.
Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in, geçen yıl 28 Mayıs’ta plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili davada, ikinci Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı. Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tehdit’ suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand’ın (33) avukatlarının talebini kabul eden mahkemenin kararı üzerine Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan rapor, dava dosyasına girdi.
BULGULARA GÖRE AYRIM YAPILAMADI
Raporda, Şule Çet’in sağ el 3 ve 4’üncü parmak tırnaklarındaki DNA örneklerinin, sanıklardan Berk Akand’ın DNA profili ile aynı olduğu ancak sanığa ait DNA miktarının çok düşük olduğunun belirlendiği belirtildi. Raporda, “DNA’nın bulunduğu yer ve miktarı dikkate alındığında sanık Berk Akand’ın maktulle selamlaşma şeklinde basit bir el sıkışması, ayrıca sanığın savunmasında belirttiği gibi maktulün daha önce telefon, bilgisayar tuşlarına dokunması, ya da müzik eşliğinde maktulün elinde tutarak, halay çekmesi ve Şule’nin sanığın elindeki jelibon paketini alması şeklindeki aktivitelerin bir veya bir kaçının gerçekleşmesi halinde Berk Akand’a ait DNA, Şule Çet’e transfer olabilir. Ayrıca herhangi bir şekilde karşılıklı boğuşma ya da bir mücadelenin meydana gelmiş olması halinde de transfer olabilir. Ancak dosyadaki mevcut bulgulara göre bu ayrımın yapılamadığı mütalaa olunur” denildi.
PSA SIVISI POZİTİF
Raporda ayrıca Şule Çet’in anal bölgesinden alınan PSA sıvısının (spermin sıvılaşmasını sağlayan enzim
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AYM Başkanı kendi söylediğine inanıyor mu acaba? Anayasa mı kaldı?2.AB'den Türkiye İçişleri Bakanlığı'na: Entegrasyon ortak değerlere dönülmesinden geçiyor!3.Açıklamasıyla tepki çekmişti: Ayaş kaymakamına soruşturma!4.Doku cinayeti: Eski Vali Tuncay Sonel'in tutukluluğunun sürmesine karar verildi5.Kanıt yok! Aziz İhsan Aktaş davası: Gizli tanık skandalı 'duyumlarıma göre ifade verdim'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












