Türkiye Mısır'la barışıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 12 2021
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Mısır'la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" dedi.
Çavuşoğlu, Suudi Arabistan ile ilgili olarak ise Suudi Arabistan'la ilişkilerimizin düzelmemesi için sebep yok. Olumlu adım atarsa biz de atarız. Aynı şey BAE için de geçerli" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısır ile diplomatik düzeyde ilişkilerin başlamasına ilişkin "Bizden de onlardan da ön koşul gelmedi" dedi.
Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz hafta Mavi Vatan-2021 Tatbikatı'nın başladığı gün yaptığı açıklamada "Mısır ile tarihsel ve kültürel bir çok ortak değerimiz var. Mısır ile önümüzdeki günlerde farklı gelişmeler olabilir" demişti.
Türkiye'nin Libya ile deniz anlaşması imzalamasına tepki gösteren Yunanistan, Mısır ile benzer bir anlaşma yapmış, Ankara ise bu anlaşmaya tepki göstermişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







