[FLAŞ] Virüs sebebiyle Suudi Arabistan umre ziyaretlerini askıya aldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 27 2020
Suudi Arabistan yönetimi yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mekke ve Medine'ye giriş çıkışları yasaklayarak, umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu.
Orta Doğu ülkelerinde çoğunluğu İran'da olmak üzere bugüne kadar 220 koronavirüs vakası görülmüştü.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki uzman sağlık kurumlarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilerek, "Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir." denildi.
Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi.
HAC MEVSİMİ TEMMUZ SONUNDA BAŞLAYACAK
Temmuz ayı sonunda başlayacak olan hac mevsimi içinse herhangi bir açıklama yapılmadı. Suudi Arabistan hac döneminde yurt dışından milyonlarca turistin akınına uğruyor.
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs sebebiyle bugüne kadar yaklaşık 3000 bin kişi hayatını kaybetti. Dünya genelindeyse büyük çoğunluğu Çin'de olmak üzere, 80 binden fazla kişi koronavirüse yakalandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı9.Duygulara köprü kurmak10.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


