[FLAŞ] WIKILEAKS sitesinin kurucusu Assange böyle gözaltına alındı

"Wikileaks" isimli internet sitesinin kurucusu Julian Assange, İngiltere'de gözaltına alındı.

Hükümetlerin korkulu rüyasıydı: Böyle gözaltına alındı

Hükümetlerin gizli belgelerini yayımlayan "Wikileaks" isimli internet sitesinin kurucusu Julian Assange, İngiltere'nin başşehri Londra'da gözaltına alındı.

7 yıldır Londra'da Ekvador konsolosluğunda yaşayan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiliz polisi tarafından 11 Nisan'da sabah saatlerinde gözaltına alındı. 

Julian Assange yıllar sonra ilk defa böyle görüntülendi. Polisler tarafından yaka paça gözaltına alınan Assange'ın sakallı olduğu dikkati çekti. 
 
İngiliz yetkililer, Assange'ı gözaltına almak için Ekvador konsolosluğu tarafından davet edildiklerini açıkladı.

2012'DEN BERİ EKVADOR KONSOLOSLUĞU'NDA İKAMET EDİYORDU

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliği'nin bir odasında ikamet ediyordu.

Julian Assange, 2012'den beri Londra'da Ekvador Büyükelçiliği'nin bir odasında ikamet ediyordu.


ASSANGE NEYLE SUÇLANIYOR?

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.

Assange, hakkındaki iade kararının ardından 2012 yılı Haziran ayında İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. 

İsveç mahkemesi 2017'de Assange hakkındaki davaları düşürmüştü. Ekvador ise Assange'ın siyasi iltica talebinini kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti.

EKVADOR İNTERNETİNİ KESMİŞTİ

Ekvador hükümeti, 2018 yılı mart ayında yaptığı açıklamada sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığı için Assange'ın internet erişiminin kesildiğini bildirmişti.


<< Önceki Haber [FLAŞ] WIKILEAKS sitesinin kurucusu Assange böyle gözaltına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER