Flynn Davası'nda yeni suçlama ihtimali

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın ilk ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkındaki davaya bakan hâkim, Flynn hakkında “mahkemeye hakaret” suçlamasının getirilip getirilemeyeceğini değerlendirmek üzere emekli bir hâkimi görevlendirdi.

SHABER3.COM

Rusya soruşturması kapsamında hakkında ilk iddianame hazırlanan isim olan Michael Flynn hakkındaki davanın düşürülmesi için Adalet Bakanlığı harekete geçmiş, ancak davaya bakan Bölge Mahkemesi hâkimi Emmet Sullivan, bu taleple ilgili kararını vermemişti. 

Sullivan “müşahit tarafların” görüşlerinin alınmasına hükmetmişti. Flynn Davası'na bakan hâkim Sullivan’dan 13 Mayıs'ta bir karar daha geldi. 

TAVSİYE TALEP ETTİ

Buna göre daha önce FBI’ya Rus Büyükelçi ile görüşmesinin içeriği hakkında yalan söylediğini kabul eden Michael Flynn’in, mahkemeye hakaretten suçlanıp suçlanmaması gerektiği konusunda tavsiyede bulunmak üzere eski federal hâkim John Gleeson’ı görevlendirdiğini açıkladı.

Sullivan, Michael Flynn’in yeminli ifadesinde FBI’a yalan söylediğine, ancak daha sonra bu ifadeyi geri alarak asla yalan beyanda bulunmadığını söylemesine dikkati çekti ve eski federal hâkim Gleeson’dan bu sebeple tavsiye talep ettiğini söyledi.
<< Önceki Haber Flynn Davası'nda yeni suçlama ihtimali Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER