Flyride Simülasyon uçağı ile sanal Türkiye turu


Anadolu Jet'in Flyride simülasyon uçağı Bursalıları sanal Türkiye turuna çıkarıyor. Kent Meydanı'na kurulan uçak 31 Aralık'a kadar İstanbul ve Anadolu'nun tarihi ve turistik noktalarına sanal uçuş deneyimi yaşatacak.

Özel olarak dizayn edilen uçak şeklindeki simülasyon aracı 26 yolcu kapasiteli. 14 dakika süresince İstanbul Tarihi Yarımada, Bursa Ulu Camii, İzmir Efes Antik Kenti, Adıyaman Nemrut Dağı, Trabzon Sümela Manastırı gibi İstanbul'un ve Anadolu'nun tarihi ve turistik noktalarını üç boyutlu ve gerçek gökyüzü çekimleri ile izleme şansı sunuyor. İstanbul ve Türkiye olmak üzere iki ayrı tur seçeneği bulunan simülasyon programında katılımcılar hem şehirler ve tarihi yerler hakkında bilgi alıyor, hem de unutamayacakları görsel bir şölen ve özel teknikler ile geliştirilmiş rüzgar, yağmur, titreşim efektleriyle üç boyutlu deneyim yaşıyor.

Sanal uçağa binenler 11 dakikalık İstanbul turunu 11 TL, 14 dakikalık Türkiye turunu 14 ve 25 dakikalık İstanbul-Türkiye turunu ise 19 liraya gezebiliyor.

UÇAK HİSSİYATI YAŞATIYORUZ

Flyride Simülasyon Uçağı Bursa şube sorumlusu Yakup Dağ, İstanbul ve Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini sanal olarak tanıttıklarını belirterek, "Bizzat kendi çekimlerimizden oluşuyor, helikopter ve uçakla çekilen görüntüleri izlettiriyoruz. Aynı zamanda bir nevi uçak hissiyatı veriyor. Uçağa binen insanlar aynı zamanda uçak hissiyatını da yaşamış oluyorlar." dedi.

Uçağa binenlerin 12 il ve 21 tarihi noktayı gezdiğini anlatan Dağ, şöyle devam etti: "Yaklaşık iki senedir faaliyet gösteriyoruz. Daha önce İzmir, Antalya ve Ankara gibi şehirlerde bulunduk. Yılbaşından sonra başka kente geçmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık bir buçuk sene daha bu şekilde şehir şehir gezerek insanlara uçak tecrübesini yaşatacağız. İnsanlar aynı zamanda burada uçak korkusunu da atmış oluyor. Burada asıl amaç tarihi ve turistik yerleri insanlara gezdirip tanıtmak. Antalya'da daha çok turistlere hitap ettik. Aynı zamanda turizm açısından da ülkemize bir katkıda bulunduk."

İLK KEZ UÇUŞ TECRÜBESİ YAŞADIK

Oğlu Ömer Faruk ile sanal uçuş tecrübesi yaşayan Eyüp Sabri Bacaksız ise, çok güzel bir deneyim yaşadıklarını belirterek, "Daha önceden de binmiştim Anadolu Jet le yolculuk yapmıştım ama bu çok güzel, çok beğendim. İstanbul turunda Sultanahmet camisi, Selimiye ve Ayasofya'yı gezdik. Boğaz turu yaptık; güzeldi." derken Oğlu Ömer Faruk ise korktuğunu söyledi.

Uçağa ilk kez binen bazı vatandaşlar ise heyecanlı olduklarını dile getirirken, "İlk kez uçağa biniyorum, Anadolu Jet vasıtasıyla ilk defa bir uçağa binmenin heyecanını yaşıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Flyride Simülasyon uçağı ile sanal Türkiye turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER