Belgesi yayınladı: Türkiye'deki günlük vaka sayısı 29 bin kişi!

Fox TV Ana Haber'de Türkiye'deki günlük vaka sayısının resmi açıklamada 1512 kişi gözüktüğü gün aslında 29 binin üzerinde olduğunu iddia edildi ve bir belge yayınlandı.

O belge yayınlandı: Türkiye'deki günlük vaka sayısı 29 bin kişi!

Ana haber bülteninde yayınlanan Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi verilerine göre, Türkiye’de bir günde pozitif çıkan vaka sayısı, bakanlığın açıkladığı turkuaz tablonun 20 katı.

FOX Ana Haber bülteninde yayınlanan bir belge koronavirüs verilerinin halktan saklandığı tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in ulaştığı belgelere dayandırılan habere göre, 10 Eylül günü 157 bin 975 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Bakan Koca’nın aynı gün paylaştığı tabloya göre, o gün yapılan test sayısı 107 bin 702. Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi verilerinin yer aldığı belirtilen belgeye göre ise, yapılan 157 bin 975 testten 128 bin 645’i negatif, 29 bin 377’si pozitifti.
Belgeyi sosyal medya hesabından da paylaşan Selçuk Tepeli: “Bir bomba iddia, bir bomba belge! FOX Haber Ankara Bürosu’nun elde ettiği belgeye göre, 10 Eylül günü bir günde Türkiye’de pozitif hasta sayısı 29 bin 377. O gün turkuaz tabloda çıklanan ise 1.512 kişi” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Belgesi yayınladı: Türkiye'deki günlük vaka sayısı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER