Fransa 123 yıl sonra iade etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 6 2020
123 yıldır Fransa'da bulunan Kraliçe 3'üncü Ranavalonana'ya ait taç doğu Afrika ülkesi Madagaskar'a iade edildi.
Fransa'nın sömürgesi hâline getirmeden önceki son kraliçesi 3'üncü Ranavalonana'ya ait taç iade edildi.
Fransa tarafından 1897'de alınan ve 123 yıl boyunca Paris'teki askeri müze Invalides'de sergilenen Kraliçe 3'üncü Ranavalonana'nın tacı başşehir Antananarivo'ya getirildi.

Havalimanında düzenlenen sembolik törende Fransa'nın Antananarivo Büyükelçisi Christophe Bouchard, tacı, Madagaskar Kültür ve İletişim Bakanı Lalatiana Andriantongarivo'ya teslim etti.
MADAGASKAR CUMHURBAŞKANI MEKTUP GÖNDERDİ
Taç, sembolik törenin ardından kortej eşliğinde sergileneceği Kraliçe Sarayındaki (Rova Manjakamiadana) müzeye ulaştırıldı.
Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron'a tacın teslim edilmesi için daha önce bir mektup yazmıştı.

123 yıl boyunca Paris'teki askeri müzede sergilenen taç artık ait olduğu yerde.
Fransız Senatosunda dün yapılan oturumda Senegal ve Benin'e ait kültürel varlıkların iadesi oy birliğiyle kabul edilmişti.
AFRİKA'NIN 90 BİNDEN TARİHİ ESER AVRUPA MÜZELERİNDE
Fransa'nın elinde, 46 bini 1885-1960 tarihleri arasında götürülmüş sahra altı Afrika'ya ait yaklaşık 90 bin tarihi eser bulunuyor.
Eserlerin ekseriyeti başta başşehir Paris olmak üzere
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


