Fransa, başörtüsü ayrımcılığına destek verdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 4 2021
Avrupa Konseyi'nin başörtülü kadınlara yönelik nefret söylemine karşı başlattığı kampanya Fransa'nın sert tepkisi üzerine geri çekildi. Kampanyada, "Başörtüsü özgürlüktür" temalı paylaşımlar da yer alıyordu.
Avrupa Konseyi'nin, başörtülü kadınlara yönelik ayrımcılığa karşı sosyal medyada başlattığı kampanya protestolar üzerine geri çekildi.
Twitter üzerinden paylaşılan ve başörtülü kadınların fotoğraflarının yer aldığı kampanyada "Güzellik çeşitliliktedir. Hicabın içindeki özgürlük gibi" sloganı kullanılmış ve fotoğrafların yanında "Herkes aynı şekilde görünseydi dünya ne kadar sıkıcı olurdu. Çeşitliliği kutla, başörtüsüne saygı duy" mesajına yer verilmişti.
DW Türçe'nin haberine göre Avrupa Konseyi sözcüsü gelen tepkiler üzerine tweet'lerin silindiğini ve kampanyanın gözden geçirildiğini açıkladı. Sözcü, paylaşılan tweet'lerin Avrupa Konseyi'nin görüşlerini yansıtmadığını, bir çalışma grubu tarafından hazırlandığını ve paylaşımlarda katılımcıların ifadelerinden alıntılar yapıldığını belirtti.
Avrupa Konseyi'nin silmesine rağmen kampanya çerçevesinde paylaşılan mesajların Twitter'daki dolaşımı sürüyor. Fotoğraflarına yer verilen başörtülü kadınların "Benim başörtüm, benim seçimim", "Başörtüm benim için özgürlüktür" gibi ifadelerine yer veriliyor.
Konsey'in kampanyayı geri çekmesinde Fransa'nın sert tepkisi etkili oldu. Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kampanya dönemine giren Fransa'da hem hükümet hem muhalefet partilerinden "başörtüsü özgürlüktür" mesajına tepki yağdı. Sağ popülist Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, milyonlarca kadının "İslam'ın boyunduruğuna karşı başkaldırdığını" söyleyerek Avrupa Konseyi'nin kampanyasını "skandal" olarak nitelendirdi. Kampanyaya sol partilerden de tepki gelirken Milli Eğitim Bakanlığının Gençlikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Sarah El Haïry, Fransa'nın kampanyadan "son derece büyük hoşnutsuzluk" duyduğunu Avrupa Konseyi nezdinde çok açık bir şekilde dile getirdiğini ve tweet'lerin bunun üzerine geri çekildiğini açıkladı.
El
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


