Fransa Cumhurbaşkanı: Birleşik Fransa, teröristlerle 'amansızca' mücadele edecek


Fransa'nın başkenti Paris'in farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda 120'den fazla kişi hayatını kaybetti; 200 kişi yaralandı. Çok sayıda kişinin rehin alınarak öldürüldüğü Bataclan konser salonunu ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın birlik halinde teröristlerle 'amansızca' mücadele edeceği sözü verdi.

"Burada, çok kötü şeyler yaşayanlar arasında, bir mücadele başlatacağımızı ve bunun 'amansızca' olacağını bildirmek için bulunuyoruz." diye konuşan Hollande, "Çünkü teröristler bu şekilde bir vahşet sergileyebiliyorsa, kararlı bir Fransa, birleşik bir Fransa ile karşılaşacaklarına emin olmalılar ve Fransa gözünün korkutulmak istenmesine izin vermeyecek." ifadesini kullandı.

Bazı kaynaklar, Bataclan konser salonuna Kalaşnikovlarla saldıran siyahlara bürünmüş dört saldırgandan üçünün üzerindeki bomba yüklü yeleği patlattığını aktardı. Kaynaklar, bomba sarılı yelek giyen dördüncü saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildikten sonra yere düşerken infilak ettiğini açıkladı.

Konser salonu Ocak ayında benzeri saldırıların hedefi olan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun sadede 200 metre uzaklığında bulunuyor.

Öte yandan Paris'in kuzeyindeki Fransa stadı civarında meydana gelen üç ayrı patlamada da 5 kişi hayatını kaybetti. Patlama sırasında Fransa ve Almanya milli takımları bir dostluk maçı oynuyordu. Maçı izlemeye gelen Cumhurbaşkanı François Hollande, güvenlik tedbirleri kapsamında başka bir yere nakledildi.

Saldırıların bir diğer hedefinin de Bataclan konser salonu yakınındaki bir Kamboçya restoranının olduğu açıklandı. Restoranda da hayatını kaybedenler olduğu bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Cumhurbaşkanı: Birleşik Fransa, teröristlerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER