Fransa'da 'Medine' adlı kebap dükkanına silahlı saldırı


Fransa'nın güneybatısındaki Blaye şehrinde bir kebapçı dükkanına silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Bordeaux'un 50 kilometre kuzeyinde yer alan Medine isimli kebap salonuna akşam servisi sonrası 7 kişilik bir grubun geldiği belirtildi. Restoranın sahibiyle eşinin içerde bulunduğu sırada dükkanın önüne gelen şüpheliler, restoran sahibini tehdit etti. 'Pis Arap, teröristsiniz" ifadeleri kullanan saldırganların daha sonra ise restorana girmeye çalıştığı kaydedildi. Ellerinde silah, bıçak ve beyzbol sopası, bulunan şüphelilerin içeri girmesini restorant sahibi kapıyı kilitleyerek önledi. Şüphelilerin daha sonra ise kebap dükkanının camlarını kırarak olay yerinden ayrıldığı kaydedildi.

Kısa süre sonra ise saldırganların geri dönerek kebap dükkana silahla ateş açtığı belirtildi. Restoranın mutfağına sığınan dükkan sahibiyle eşinin jandarmaya haber vermesi sonrası ise 7 kişilik grup olay yerinden uzaklaştı.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı. Saldırıya uğrayan kebap dükkanının sahibiyle eşinin sağlık durumunun iyi olduğu ancak olay nedeniyle şoka girdiği belirtildi.

Bu arada Paris'in kuzeyindeki Cambrai şehrinde de bir Türk vatandaşı, Pazartesi günü ırkçı bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Sırtında vurulan Türk vatandaşı, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı.

Geçtiğimiz hafta Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen eş zamanlı terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetmişti. Kanlı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti. Saldırılar sonra Fransa'da hükümet terör saldırılarıyla ülkede yaşayan Müslümanlar arasında ilişki kurulmaması noktasında uyarılarda bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da 'Medine' adlı kebap dükkanına silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER