Fransa'da Müslüman işyerlerine silahlı saldırı


Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika'da salı gecesi Müslüman kasabı ile kebap restoranına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıda şans eseri yaralananın olmadığı belirtildi.

Ajaccio Savcısı Eric Bouillard, saldırının ağır silahlarla gerçekleştirildiğini kaydetti. Bouillard, saldırıda piyade tüfeğinin kullanılmış olabileceğini aktardı. Olay yerinde 30 kurşun deliğinin tespit edildiği duyuruldu.

Konuyla ilgili Twitter'den açıklama yapan Başbakan Manuel Valls, Korsika'da bir restoran ve kebap restoranına hedef alan saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Saldırıyı kınayan Hükümet Sözcüsü, Tarım Bakanı Stephane Le Foll da terörizmle mücadelenin tüm terör eylemleri için geçerli olduğunu söyledi. Hükümetin tüm Fransızları koruma niyetinde olduğunu ve tüm ırkçı ve antisemit saldırıları kınadığını aktardı.

Fransa İslamofobiyle Mücadele Derneği'nden (CCİF) yapılan açıklamada da saldırıyı en sert şekilde kınadıkları duyuruldu. Açıklamada, Kasım ayındaki terör saldırılarından beri yürürlükte olan olağanüstü halin devam ettiği bir zamanda bu tarz bir saldırının yaşanabildiği belirtildi. Saldırganların yaptıklarının cezası kalacağına inanmasının ise endişe verici olduğu aktarıldı.

Korsika'da Aralık ayında da önceki gün 2 itfaiye ve 1 polise yönelik saldırıyı protesto için toplanan kalabalık bir camiye saldırmıştı. Camiyi yağmalayan saldırganlar birçok Kur'an'ı da ateşe vermek istemişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da Müslüman işyerlerine silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER