Fransa'da Türklere ait camiye ırkçı saldırı


Fransa'nın güneyindeki Marsilya'da Türklere ait Marsilya Milenyum Türk Kültür Derneği Camii'ne saldırı gerçekleştirildi. Dün gece saldırıya uğrayan cami, Molotof kokteyli ile kundaklandı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı caminin Dernek Başkanı Faruk Karadeniz, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada; gece 3-4 kişilik bir gurubun arabayla caminin önüne geldiğini söyledi. Ellerinde Molotof kokteyli ve bir bidon da benzin olan saldırganların, benzini caminin etrafına döktükten sonra Molotof kokteyllerini de camiye attıklarını kaydetti. Yangından caminin dış cephesinin zarar gördüğünü, caminin camlarının da kırıldığını belirten Karadeniz, daha sonra saldırganların olayı gören komşuların bağırması üzerine panikleyerek olay yerinden hızla uzaklaştıklarını aktardı.

Faruk Karadeniz, kaçan saldırganların henüz yakalanamadığını da belirtirken, 2000 yılında kurulan caminin o tarihten beri 5 kez daha ırkçı saldırıya uğradığını hatırlattı. Bunların sadece birinde polislerin saldırganları yakalayabildiğini belirtti.

Olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da meydan agelen terör saldırıları sonrası Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılarda artış görülüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da Türklere ait camiye ırkçı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER