Fransa, IŞİD'e karşı mücadelede İspanya'dan askeri yardım bekliyor


Fransa, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadele için oluşturulacak koalisyona İspanya'nın da katkı yapmasını bekliyor.

Ancak İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, 20 Aralık'ta yapılacak genel seçimler öncesi Fransa'nın askeri yardım talebine sıcak bakmıyor.

Geçtiğimiz günlerde Fransa Savunma Bakanı Jean Yves-Le Drian'ın "İspanyolların ne teklif yapacağına bakacağız" sözlerine İspanyol tarafı, "Fransa'dan bize herhangi bir yardım talebi gelmedi ve hükümet hiç bir şey önermedi" cevabını vermişti.

Bugün El Pais gazetesinin haberine göre, Fransız Başbakan Manuel Valls, "Rajoy'un seçimleri beklemesini anlayışla karşılıyoruz, ancak hiç şüphesiz Fransa dışarıdaki operasyonlarda yükünü azaltacak her türlü yardıma açık." ifadelerini kullandı.
Fransa'nın İspanya Büyükelçisi Yves Saint-Geours da bu konunun seçimlerden sonra kurulacak yeni hükümete bırakılmayıp "şimdi konuşulması gerektiğini" söyledi.

Antena 3 televizyonuna konuşan Saint-Geours, "Hemen yardım talebinde bulunulmamasının gerekçelerinden biri, ülkenin seçim kampanyası sürecinde olduğu içindir." dedi.

İspanyol hükümetinin kendi yanlarında olduğundan hiç bir şüphesi olmadığını kaydeden Fransız yetkili, önümüzdeki günlerde "üst düzey temasların" olacağını aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransa, IŞİD'e karşı mücadelede İspanya'dan askeri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER