Fransa Senato üyesi Jean-Yves Leconte, TBMM'yi ziyaret etti


Fransa Senatosu Üyesi Jean-Yves Leconte ve beraberindeki heyet, Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile TBMM'de ayrı ayrı görüştü.

Fransa Senatosu Üyesi Jean-Yves Leconte ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşmelerde bulundu. Leconte, Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile görüştü.

Konuk heyeti ilk olarak, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar kabul etti. Terör konusuna değinen Gürpınar, Türkiye ile Fransa'nın terör mağduru iki ülke olduğunu belirterek bu konuda Fransa'nın hassasiyetlerini anladıklarını belirtti.

Dünyanın önündeki en büyük tehlikenin radikalizm olduğuna dikkat çeken Gülpınar, Fransa'da yaşanan terör olayını İslam'la bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi.

Fransa Senatosu Üyesi Jean-Yves Leconte de teröre karşı en güçlü cevabın, ülkelerin işbirliği ve dayanışma içinde olarak verilebileceğini ifade etti.

Daha sonra konuk heyet ile bir araya gelen İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, heyeti TBMM'de görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Türkiye ile Fransa arasında dostluğa dayanan köklü ilişkilerin bulunduğunu söyleyen Güvenç, gerçekleştirilen görüşmenin iki ülke arasındaki iyi ilişkilerinin gelişmesine vesile olması dilediğinde bulundu.

Fransa Senatosu Üyesi Jean Yves Leconte ise Türkiye'nin Fransa'da meydana gelen terör olayından sonra verdiği destekten dolayı da ayrıca teşekkür etmek istediğini söyledi. Türkiye'de meydana gelen terör saldırıları konusunda Fransa'nın Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Leconte, Türkiye'nin Suriye'den gelen mültecilere yaptığı yardımlardan dolayı büyük bir hayranlık duyduğunu belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Senato üyesi Jean-Yves Leconte, TBMM'yi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER