Fransa şokta: Orduda 50 Neo-Nazi!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 17 2021
Fransa'da haber sitesi Mediapart ordu içinde Neo-Nazi taraftarı askerlerin sayısının hızla arttığını ortaya koydu. İnternet sitesinin yaptığı araştırma sonucunda orduda farklı rütbelerdeki 50 askerin daha Neo-Nazi olduğu gözler önüne serildi.
Askerlerin özellikle sosyal medya platformlarından yayınladığı video ve paylaşımları araştıran site askeri üniforması ile Hitler selamı veren, ırkçı söylemlerde bulunan, Nazi Almanyası'nın bayrakları önünde poz veren ve simgelerini vücutlarına yazdıran Fransız askerlerini gözler önüne serdi.
Bu kişilerin açıkça yaptığı "ırkçı" paylaşımlara rağmen ordudan neden atılmadığını sorgulayan site geçen sene temmuz ayında da ordu içindeki onlarca Neo-Nazi'yi ifşa etmişti.

Savunma Bakanlığı konuyu çok "ciddiye" aldıklarını açıklamış ve gereken cezaların verileceğini kaydetmişti. Gerçekten de bu olayın ardından "SS" dövmesi bulunan bir subay ordudan ihraç edilmişti. Fakat haber sitesi ordunun ihraç konusunda "seçici" davrandığını ve videolarda "Hitler selamı" verirken ve arkadaşlarını da böyle yapmaya zorlarken görülen bazı subayların görevlerine devam ettiğini tespit etti.
Yeni bulgularla birlikte Mediapart toplamda 14 alayda bu tür bakış açısına sahip askerlerin olduğunu göstermiş oldu.
Yeni 50 vakanın birbirleri ile bağlantı içinde olduğunun da altını çizen site, bu kişilerin sosyal medya yoluyla birbirleri ile haberleştiklerini ya da aynı fotoğraf karelerinde poz veren arkadaşlar olduğunu gösterdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!2.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?3.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!4.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'5.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...
6.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?9.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!10.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...

Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın d...


