Fransa ve Almanya için tarihi gün
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 25 2019
İki dünya savaşının düşman güçleriyken Avrupa Birliği'nin (AB) lokomotiflerine dönüşen Almanya ile Fransa'nın yıllardır adım adım geliştirdiği ittifak yapılanmasına bu kez ilk ortak parlamento oturumu dahil oldu.
Almanya ile Fransa, ikili ilişkileri daha yakınlaştırma taahhüdü kapsamında ilk ortak parlamento oturumlarını Paris'te düzenledi. Her iki ülkenin hemen tüm siyasi partilerinden ulusal meclisteki temsilleriyle orantılı sayıda 50'şer milletvekilinin buluştuğu yeni ortak parlamentonun bundan böyle yılda iki kez toplanması öngörülüyor.
100 vekilden oluşan mini ortak parlamento adımı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Aachen Anlaşması' denilen 'Alman-Fransız İşbirliği ve Entegrasyon Anlaşması'nı imzalamasının ardından geldi.
AACHEN ANLAŞMASINI UYGULAYACAK, ORTAK ÇIKARLARI KOLLAYACAK
Ocakta imzalanan 'Aachen Anlaşması'nı hayata geçirecek ve dış politika, güvenlik ve savunma dahil 'ortak çıkarlarla ilgili işleri' takip altına alacak ortak parlamentonun, her iki ülkenin ulusal meclisleri açısından yasal olarak bağlayıcılığı bulunmuyor.
Paris'te Fransız meclisinin evsahipliğindeki bugünkü ilk oturum törensel ve sembolik nitelikteydi. İki parlamentonun ortaklığına dair anlaşmayı Alman Meclisi Başkanı Wolfgang Schäuble ile Fransız Meclisi Başkanı Richard Ferrand imzaladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'4.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!5.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı
6.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?7.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!8.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!9.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı10.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER






