Fransa'da çiftçilerin eylemleri büyüyor: Traktör ve kamyonlar otoyolları kapattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 24 2024
Fransa'da çiftçiler, hükümetin fiyat düşürme basıncı, vergiler ve çevre düzenlemelerini içeren politikalarına karşı traktör ve kamyonlarla yaptıkları eylemleri büyütüyor.
Fransa'da çiftçilerin fiyat basıncı, vergiler ve çevre düzenlemelerine karşı başlattığı eylemler büyüyerek devam ediyor.
Çiftçiler, traktör ve kamyonlarla başlattıkları yol kapatma eylemlerini dün genişletti. Eylemler, birçok noktada trafiğin kitlenmesine neden oldu.
Çiftçi sendikaları, hükümetten tüketici fiyatlarının düşürülmesi yönündeki baskının hafifletilmesini ve çevre düzenlemelerinin azaltılmasını talep ediyor.
Genç Çiftçiler (Jeunes Agriculteurs) sendikasının başkanı Arnaud Gaillot, "Başbakan somut duyurular yapmadığı sürece yoldaki barikatları kaldırmayacağız. Konuşma zamanı bitti, icraata ihtiyaç var" dedi.
Sendika yetkilerinin pazartesi günü Fransa Başbakanı Gabriel Attal'la yaptığı görüşmeden saatler sonra yeni traktör konvoyları, yolları durdurmak üzere yola çıktı. Eylemler sonucunda birçok otoyol trafiğe kapandı.
Fransa'nın komşu ülkelerinde de benzerlerinin gerçekleştiği çiftçi eylemleri, Avrupa Parlamentosu seçim sürecinin hızlandığı bir dönemde gerçekleşirken, Fransa'nın yeni başbakanı Attal'ın karşılaştığı ilk büyük zorluk oldu.
Eylemlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Çiftçilerimize sesleniyorum: Hükümetten, karşılaştığınız zorluklara somut çözümler getirmeleri yönünde tam olarak seferber olmasını istedim" dedi.
Çiftçiler fiyat baskısı yapan hükümeti sorumlu tutuyor
Avrupa Birliği'nin en büyük tarım üreticisi Fransa'da çiftçiler daha önce de birçok kez geniş çaplı eylemler düzenlemişti.
Çiftçiler, tarım sektöründe yaşanan sorunlardan, "enflasyonla mücadele" adı altında gıda şirketlerine "tüketici fiyatlarını düşürme" baskısı yapan Finans ve Ekonomi Bakanı Bruno L
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







