Fransa'da çocuklarını sadece kola ve pastayla besleyen adama hapis cezası

Fransa'nın Limoges kentinde biri 3 diğeri de 4 yaşındaki çocuklarına sadece Coca Cola içiren bir baba 3 ay hapse mahkum edildi.

SHABER3.COM

Euronews'in haberine göre babanın alkolik olduğunu ve devletin verdiği sosyal yardım parasını da kısa sürede tükettiğini belirten Fransız Kurbanlar 87 isimli dernek temsilcisi Carole Papon, "Baba ne yazmayı, ne okumayı ne de sayı saymayı biliyor. Şahıs olayın ciddiyetinin farkında bile değil. Tüm parayı da alkole harcıyordu" dedi.

Papon, "Ödenen sosyal yardım parası birkaç gün içerisinde bitiyordu ve aile sadece Coca Cola ile idare etmek zorunda kalıyordu" diye konuştu.

Konunun duyulması ve mahkemeye taşınmasının ardından ismi açıklanmayan Fransız adam, Limoges Mahkemesi tarafından babalık görevini yerine getirmediği gerekçesiyle 3 ay hapse mahkum edildi.

Savcılık ayrıca, alkolik şahsın çocuklarına ve eşine karşı şiddet uyguladığını da bildirdi.

Savcı Yardımcısı Bruno Robinet, yaptığı açıklamada, "Ailenin kaldığı dairede hiçbir şey yoktu. Ne ev eşyası ne buzdolabı ne de örtünecek bir örtü" dedi.

Sadece kek ve Coca Cola ile beslenmek zorunda kalan çocuklardan büyüğünün 7 dişinin çürüdüğü, küçük çocuğunsa hiç konuşmadığı aktarıldı.

Çocuklar et ve sebze ile beslenebilecekleri koruyucu ailelerin yanına yerleştirildi.
<< Önceki Haber Fransa'da çocuklarını sadece kola ve pastayla besleyen... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER