Fransa'da bir rehine krizi daha

Paris'te bir mağazada 10 kişi rehin alındı.

Fransa'da bir rehine krizi daha

AFP, Fransa’nın başkenti Paris yakınlarında silahlı saldırganların bir giyim mağazasında 10 çalışanı rehin aldığını duyurdu. Polis mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinden 18 kişiyi tahliye etti. Soyguncular kayıplara karıştı. Kimliğinin gizli kalması şartıyla konuşan bir polis yetkilisi, “Saat 06:30 sularında silahlı iki ya da üç kişi, soygun için Primark mağazasına girdi” dedi. Güvenlik güçleri, Paris’in kuzey batısında bulunan Villeneuve-la-Garenne bölgesindeki mağazanın etrafını çevirdi. Primark mağazasının bulunduğu Qwartz Alışveriş Merkezi’ne çıkan tüm yollar kapatıldı. Alışveriş merkezinde saklanan 18 kişinin güvenli bir şekilde tahliye edildiği açıklandı. AFP’nin haberine göre; polis, saldırganların silahlı olduğunu ve çalışanları rehin aldığını doğrulayamıyor. Soyguncuların nerede olduğu da bilinmiyor. NBC televizyonuna konuşan polis sözcüsü Magalie Charbonneau, “Şimdilik rehin krizinden daha çok ters giden bir silahlı soygun gibi görünüyor” dedi.
Polisin olaydan mağaza çalışanlarından birinin arkadaşına attığı “İki silahlı adam tarafından rehin alındık” mesajıyla haberi oldu.



FRANSA, TARİHİNİN EN KANLI SALDIRISINI YAŞAMIŞTI 
7 Ocak 2015 tarihinde, 2 kişinin Fransızca yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Paris'teki ofisine yaptığı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. Saldırganlar Charlie Hebdo ofisinden ayrıldıktan sonra binanın dışında bekleyen 1 polisi ve daha sonrada 5 kişiyi öldürmüştü. Son saldırıdan 11 kişinin yaralı olarak kurtulmuştu. Kendilerini El kaide'nin Yemen koluna ait olarak tanımlayan Kouachi kardeşler, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusundaki Dammartin-en-Goele yakınlarında bir matbaaa fabrikasında tespit edilmiş ve çıkan çatışmada öldürülmüştü. Olayda bir rehine ise sağ olarak kurtulmuştu.




<< Önceki Haber Fransa'da bir rehine krizi daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER