Fransa'dan Ayasofya tepkisi
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 11 2020
Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılarak camiye dönüştürülmesi konusunda Fransa'dan da tepki geldi. Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Ayasofya, dini miras çeşitliliğini, hoşgörü ve toleransı temsil etmeye devam etmelidir" ifadelerini kullandı.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesi yönündeki Danıştay kararını eleştirdi. Le Drian, ‘din özgürlüğünün, hoşgörünün ve çeşitliliğin sembolü olan Ayasofya’nın bütünlüğünün korunması gerektiğini dile getirdi.
‘HOŞGÖRÜ VE TOLERANSI TEMSİL ETMEYE DEVAM ETMELİ’
Fransa’nın, Ayasofya’nın müze statüsünü değiştirecek kararı üzüntüyle karşıladığını söyleyen Le Drian, “Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi için Türkiye Danıştay’ı ve Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlarını üzüntüyle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.
Le Drian, “Ayasofya, dini miras çeşitliliğini, hoşgörü ve toleransı temsil etmeye devam etmelidir” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


