Fransız bakandan "Ülkücüler" açıklaması

Fransa parlamentosunda konuşan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile irtibatlı "Bozkurtlar" hareketini yasaklamak için harekete geçeceklerini duyurdu.

SHABER3.COM

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 'haftasonunda Lyon şehrindeki 'Ermeni Soykırımı' anıtının saldırıya uğramasının ardından hükûmetim aşırı Türk milliyetçisi "Bozkurtlar"hareketini yasaklayacağına' dair açıklama yaptı.

Parlamentonun hukuk komisyonunda konuşan İçişleri Bakanı Darmanin, "Bozkurtlar" hareketinin yasaklanmasının çarşamba günü bakanlar kurulunda ele alınacağını belirtti.

ERDOĞAN SLOGANLARI ATTILAR

Lyon merkezli Auvergne-Rhône-Alpes bölgesindeki bir Ermeni merkezine ve bölgede bulunan sözde soykırım anıtına "Bozkurtlar" anlamına gelen Fransızca 'Loups gris' ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harflerine atıfla "RTE" gibi sloganlar ve Ermenistan'a yönelik küfür yazılması üzerine geldi.

Bölge valisi Pascal Mailhos, Twitter'da, "Yapılan tahribatları şiddetle kınıyor, Ermeni cemaatine tam destek veriyorum. Bu saygısızlıkların faillerini bulmak için her şey yapılacak." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Fransız bakandan "Ülkücüler" açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER