Fransız piyansit Jean Bernard Pommier İzmir'de konser verecek

Fransız piyansit Jean Bernard Pommier İzmir'de konser verecek

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Fransız piyanist Jean Bernard Pommier'i, Beethoven eserleriyle ağırlayacak. Neyzen Burcu Karadağ ise Mevlevi ayinleri ve Türk Tasavvuf Müziği'nden seçkin eserler seslendirecek.

AASSM Küçük Salon'da, 15 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 20.00'de Barok müzik sevenler biraraya gelecek. "Barok Tılsımlar" başlığı ile Ensemble Bendis, İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Grup, İtalyan klavsen sanatçısı Paolo Corsi, Barok flüt sanatçısı Nihan Atalay ve Romanyalı barok çellist Ciprian Campean'dan oluşuyor.

16 Şubat Salı saat 20.00'de Küçük Salon'da, Bozok Quartet sahne alacak. Kemanda Tayfun Bozok ve Derya Bozok, viyolada Ali Başeğmezler, viyolanselde ise Münif Akalın L.Van Beethoven, A.Webern ve D.Shostakovich'in eserleriyle izleyici karşısına çıkacak.

18 Şubat Perşembe ve 22 Şubat Pazartesi Küçük Salon'da saat 20.00'de, ödüllü piyanist ve orkestra şefi Jean Bernard Pommier, "Beethoven Piyano Sonatları" başlığı ile iki konser verecek. Sanatçı, 19 ve 20 Şubat tarihlerinde, AASSM'ye başvuran piyano öğrencileriyle de biraraya gelerek deneyimlerini aktaracak.

20 Şubat Cumartesi günü neyzen Burcu Karadağ, "Şems'in 40 Kuralı" konseriyle Mevlevi ayinlerinden bölümler ve tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini seslendirecek. Yazar Elif Şafak'ın, Hz. Mevlana'ya ilham kaynağı olan Şems-i Tebrizi'nin eserlerinden ve öğretilerinden derleyip düzenlediği, "Gönlü Geniş ve Ruhu Gezgin Sufi Meşreplilerin Kırk Kuralı" adlı film de konsere eşlik edecek.

23 Şubat Salı saat 20.00'de Küçük Salon'da, beş genç müzisyenden oluşan İstanbul Wind Ensemble konser verecek. Flütte Elif Yurdakul Baykurt, obuada Mehmet Seyid Mas, klarnette Ecesu Sertesen, fagotta Mert Kutluğ ve kornoda Sertan Sancar'dan oluşan grup, İzmirlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçısı olan grup üyeleri, Fazıl Say'ın "Yeni Şarkılar" albümünde de yer almıştı.

24 Şubat Çarşamba saat 20.00'de Büyük Salon'da soprano Selva Erdener, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile birlikte konser verecek. Konserin şefliğini İbrahim Yazıcı yapacak. Konserde Erdener'e vurmalı çalgılarda Burak Çakır, kanunda Ahmet Baran eşlik edecek.

27 Şubat Cumartesi günü İzmir'de Mozart rüzgarı esecek. Küçük Salon'da saat 20.00'de kemanda Esen Kıvrak, viyolada Efdal Altun, viyolonselde Çağ Erçağ, flütte Anıl Acun Kıvrak'ın yer aldığı "Bir Nefes ve Üç Yay" konseriyle yine bir klasik müzik ziyafeti sunulacak.

Büyük Salon'daki konserler 20, balkon bölümü 10, Küçük Salon'daki konserler 7.5 liradan satışa sunulacak. Biletler, "www.aassm.org.tr" ve "www.izmir.bel.tr" adreslerinden veya AASSM, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve İzmir Sanat'tan temin edilebilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Fransız piyansit Jean Bernard Pommier İzmir'de konser verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER