"Fransız polise tarihi ayar" mizanseninde son durum

Havuz medyasında haber olan ve sosyal medyada paylaşılan "Fransız polisine Türk gurbetçiden tarihi ayar" videosu sahte çıktı. Fransız MPC Polis Derneği konuyla ilgili açıklama yaptı.

Havuzda yayınlanan 'Fransız polise tarihi ayar' haberi mizansen çıktı

Görüntülerde geçen "temizlik tartışması" kısa süre içinde Türkiye'de özellikle havuz medyasında popüler oldu. Ancak videoda mağdur olarak gösterilen şahsın kamera şakaları ve rap şarkılarıyla bilinen Mehmet Yıldız olduğu kısa sürede anlaşıldı.

Euronews'te yer alan habere göre, Fransız MPC Polis Derneği de sosyal medyadan yaptığı açıklamada videoda gösterilen polisin gerçek üniforma giymediğine dikkati çekti. 

ÜNİFORMA BAŞKA

Polis Derneği'nin konuya ilişkin yayınladığı videoda olayın gerçek olmadığını gösteren birçok delile yer verildi. Dernek açıklamasında öncelikle polisin böyle bir üniforma giymediğine işaret edildi. 

Açıklamaya göre, yeleğin yeni olması, ceplerinin tamamen boş olması ve normalde yelekte bulunan polis telsizinin olmamasının, "polisin" komedyen olduğu tezini güçlendiriyor. 

Videonun sonundaki görüntülere yansıyan kelepçelerin de hiç gerçekçi durmadığı vurgulanıyor. Fransa’da bir polisin tek başını bu şekilde iki kişiye müdahale etmesinin prosedüre aykırı olduğu da vurgulanıyor.

KENDİNİ "KOMEDYEN VE RAPÇİ" DİYE TANIMLIYOR

Kendini "komedyen ve rapçi" olarak tanımlayan Mehmet Yıldız’ın Facebook sayfasının yaklaşık 165 bin takipçisi var. Türkiye, Yıldız'ı ilk kez "Yetenek sizsiniz" yarışmasındaki komik diyaloglarıyla tanımıştı.

Bu arada konuyu haberleştiren iktidara yakın olanları başta olmak üzere hiç bir Türk medya organı düzeltme yayınlamadı, üstelik haberleri kaldırmadı.
<< Önceki Haber "Fransız polise tarihi ayar" mizanseninde son durum Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER