Fuarın iptal sebebi yok artık dedirtti

Türkiye’deki televizyon yayıncılığı fuarına terör iptali

Fuarın iptal sebebi yok artık dedirtti

Türkiye’de 2010 yılından bu yana düzenlenen Discop televizyon yayıncılığı fuarının güvenlik endişeleri sebebiyle önümüzdeki yıl yapılmayacağı açıklandı. Mart ayında gerçekleştirilen bu yılki fuara 85 ülkeden 850 şirketin katılması öngörülüyordu. Fakat terör olaylarının yabancı katılımcıları ürküttüğü belirtildi.

Fuarı gerçekleştiren Basic Lead şirketinin genel müdürü Patrick Zuchowicki, “Türkiye, televizyon yayın içeriğinde önemli ve stratejik bir bölge ve İstanbul da harika bir yer. Ama jeopolitik gerginlikler bu yılki katılıma ciddi şekilde olumsuz etki yaptı. Gelecek yıl hazırlıklarına başlamamamız için önümüzde 4 ay var ama gerginlikler ve güvenlik durumunun bu süre içinde iyiye gideceğine dair net bir işaret göremiyoruz. Bu şartlar altında sektörün Basic Lead’den beklediği yüksek kaliteli ve etkili bir pazar ortamını oluşturmamız imkansız.” dedi.

Patrick Zuchowicki, 2018’de Discop İstanbul’u gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. Abidjan, Dubai ve Johannesburg’daki Discop fuarlarının ise gerçekleştirileceği belirtildi.

Discop İstanbul özellikle dizi piyasasındaki uluslararası satış ve işbirliği imkanlarıyla öne çıkıyordu.



<< Önceki Haber Fuarın iptal sebebi yok artık dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER