Futbol maçında şoke eden ölüm

Romanya 1. Ligi Şampiyonluk Grubu’nda şok bir ölüm yaşandı. Dinamo Bükreş ile Viitorul arasında oynanan maçta Dinamo Bükreş’ten Patrick Ekeng, sahada kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

Futbol maçında şoke eden ölüm

Romanya 1. Ligi Şampiyonluk Grubu’nda Dinamo Bükreş ile Gheorghe Hagi’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Viitorul arasında oynanan maçta hazin bir ölüm yaşandı.

Dinamo Bükreş’in Kamerunlu orta saha oyuncusu Patrick Ekeng, maçın 70. dakikasında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Maçın 63. dakikasında oyuna dahil olan Ekeng, 70. dakikada bir anda bilinç kaybı yaşadı ve yere düştü. Zor nefes alan ve gözleri kararan Ekeng’e doktorlar ilk müdahaleyi 3 dakika sonra yaparken oksijen maskesi takarak sedyeye taşıdılar. 

Ambulansla hemen hastaneye götürülen Ekeng, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Romen basınında yer alan bilgilere göre; Ekeng’e müdahalenin geç yapıldığı, saha kenarında yer alan ambulansın gerekli donanıma sahip olmadığı ve ilk müdahalede yetersiz kalındığı belirtildi. 

Olaydan sonra oyunu devam ettiren maçın hakemine de büyük tepkiler gösterildiği ifade edildi.

Ekeng’in ölüm nedeni henüz bulunamazken, olay Romanya futbolunda büyük şok yaşanmasına neden oldu.

Romanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Patrick Ekeng’in ölümünün ardından Romanya’daki tüm futbol aktivitelerinin süresiz durdurulduğu belirtildi.

Kaynak: Sporcope

<< Önceki Haber Futbol maçında şoke eden ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER