G20'de her şey konuşulacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 6 2015
Paylaş
X Post
G20 liderler zirvesi 15 Kasım'da Antalya'da yapılacak.

G20 liderler zirvesi 15 Kasım'da Antalya'da yapılacak. Zirvede yatırım ortamının iyileştirilmesinden basın özgürlüğüne, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelesinden mülteci krizine kadar birçok mesele konuşulacak.
Uzmanlar, zirvede diplomatik meselelerin yanı sıra ekonomi başlıklarının da müzakere edileceğini belirtiyor.
-Dünya ekonomisinin yüzde 90'ının temsil edildiği 10'uncu G20 zirvesi Türkiye'nin dönem başkanlığında 15 Kasım'da Antalya'da toplanıyor. Liderlerin ajandasında ise küresel yatırım ortamının iyileştirilmesi, Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz artırımı ve mülteci krizi var. Zirveye ekonomiden ziyade diplomatik meselelerin damga vuracağını belirten uzmanlar, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelesi, basına yönelik baskı ve mülteci krizinin konuşulacağına dikkat çekiyor. Zirvede yolsuzlukla mücadele de konuşulacak. Kamu ihalelerinde daha açıklık prensibi üzerinde çalışılacak.
Türkiye'nin zirveye ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu belirten uzmanlar, Türkiye'nin demokratik hukuk kurallarına uygun reformları yapacağını uluslararası düzeyde deklare ederek, uyarıları dikkate alması gerektiğini söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, G20'nin Türkiye açısından önemini değerlendirdi. Avrupa'nın mülteci krizinde Türkiye'nin konumunun farkında olduklarını belirten Gürsel'e göre Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlayabilmesi için AB yetkililerinden gelen basın, hürriyet ve mülkiyet hakkına ilişkin uyarıları dikkate alması gerekiyor. Gürsel, görüşmelerde bu konuların Türk yetkilileri ile görüşüleceğini belirtti.
REFORMLAR YAPILMAZSA TÜRKİYE G20'DEN ÇIKARILABİLİR
Dünyadan 3 bin basın mensubunun takip edeceği G20 zirvesinde Türkiye'de son dönemde artan basına yönelik baskıların konuşulacağını belirten ekonomist Süleyman Yaşar, “Türkiye bunu fırsata çevirmeli. Küresel düzeyde dünyanın en büyük ekonomilerine
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'nin İran, Irak ve Suriye Sınırlarında 2.763 Kontrol Noktası Kaldırıldı2.ABD'nin New Mexico Eyaletinde Meta'ya Çocuk Güvenliği İhlalinden 567 Milyon Dolar Para Cezası3.Sakarya Kocaali Açıklarında İHA Bulundu4.CHP'den Belediyelere Parti İçi Denetim: Henüz Soruşturulmayanlar da Kapsamda5.İstanbul: Avcılar Belediyesi Soruşturmasında 12 Tutuklama
6.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzeni Cengiz Er'den Gazeteci Ersoy Dede Hakkında İddialar7.ABD Temyiz Mahkemesi, Beyaz Saray Balo Salonu Projesi İçin Kongre Onayı Gerekli Kararı Verdi8.Çerçeve Yasa Teklifi Adalet Komisyonu'ndan Geçti; DEM Partili Beştaş'tan Çağrılar9.İstanbul'da Gazeteci Ali Çağatay Hakkında 5 Yıla Kadar Hapis İstemiyle İddianame Hazırlandı10.Ukrayna savaşı Pyongyang'ın kasasını doldurdu: Rakam 22 milyar doları buldu

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'nin İran, Irak ve Suriye Sınırlarında 2.76...

ABD'nin New Mexico Eyaletinde Meta'ya Çocuk Güvenl...

Sakarya Kocaali Açıklarında İHA Bulundu

CHP'den Belediyelere Parti İçi Denetim: Henüz Soru...

İstanbul: Avcılar Belediyesi Soruşturmasında 12 Tu...







