G7’den adil aşı dağıtımı hamlesi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 19 2021
G7 ülke liderlerinin düzenlediği zirvenin ana gündem maddesini pandemi ile mücadele oluşturuyor. Liderler, küresel aşı kampanyalarına milyarlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor.
Dünyanın en güçlü yedi ekonomisine sahip ülkelerinden oluşan G7 grubu, küresel aşı kampanyalarına milyarlarca dolarlık yatırım yaparak yoksul ülkelerin pandemi ile mücadelesine destek vermeye hazırlanıyor. Cuma günü video konferans yöntemi ile düzenlenen G7 toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ülkesinin söz konusu projeye yaklaşık 4 milyar dolarlık bir katkıda bulunmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Beyaz Saray'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Covid bize, pandemi ortamında hiçbir ülkenin tek başına hareket edemeyeceğini gösterdi" ifadesi kullanılarak, Joe Biden'in dünya çapında sağlık güvenliği için çabaladığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Tüm ülkeler (salgınların) patlak vermesini engelleme, kavrama ve buna müdahale edebilme yeteneğine sahip olmalı" denildi.
Daha önce "Covax" adı verilen küresel aşı girişimine 2 milyar dolarla katılacağını duyuran Washington, diğer ülkelerin de vaatlerini yerine getirmesi durumunda önümüzdeki iki yıl boyunca 2 milyar dolar daha katkı sunacağını bildirdi.
Almanya'nın 1,5 milyar euro katkı sunacağını bildirdiği havuza, dpa haber ajansının ulaştığı kaynaklara göre Avrupa Birliği (AB) 500 milyon euro destek sunacak.
G7 toplantısının başlığı: Pandemi ile mücadele
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un ev sahipliğinde video konferans yöntemi ile düzenlenen G7 liderler buluşmasının ana konularını pandemi ile mücadele ve aşıların küresel çapta paylaşımı oluşturuyor. Söz konusu toplantı aynı zamanda Joe Biden'ın, ABD Başkanı sıfatı ile katıldığı ilk büyük uluslararası organizasyon olma özelliği taşıyor.
Toplantıda söz alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise zengin ülkelerin sahip oldukları aşıların yüzde 4 ila yüzde 5 kadarını hemen y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







