G7'den Kaşıkçı açıklaması: Suudi Arabistan birçok soruyu yanıtsız bıraktı

Londra'da toplanan G7 Dışişleri Bakanları, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi konusunda yaptığı açıklamaların "çok sayıda soruyu yanıtsız bıraktığına" dikkat çekti. Suudi Arabistan ise "Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olan kişiler, kim olursa olsun hesap verecek" diyor.

SHABER3.COM


G7'den yapılan açıklamada, "Cinayetten sorumlu olanlardan hesap sorulmalı. Suudi Arabistan böyle bir şeyin asla tekrarlanmaması için gereken önlemleri almalı" denildi.

İngiltere, ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya Dışişleri Bakanları; cinayetle ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkmasından sonra atılabilecek somut adımlar konusunda ise herhangi bir ayrıntı vermedi.

Suudi Arabistan'ın, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ile ilgili yaptığı son açıklamada ise "Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olan kişiler, kim olursa olsun hesap verecek" ifadeleri yer aldı.

Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan'ın bu konuda kararlı olduğu, benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağı belirtildi.


Kral Selman bin Abdulaziz'in başkanlığındaki toplantı sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü "Kaşıkçı cinayeti zanlıları İstanbul'da yargılansın" teklifi ile ilgili olaraksa herhangi bir yorum yapılmadı.
<< Önceki Haber G7'den Kaşıkçı açıklaması: Suudi Arabistan birçok... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER