O ülkede Korona'dan ilk ölüm!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 31 2020
Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ek önlemler almanın gereksiz olduğunu söylediği Belarus'ta virüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti.
Belarus Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkede Koronavirüse yakalanan kişi sayısı son üç gün içinde 58 kişi artarak 152 kişiye yükseldi. Virüs kaynaklı ilk can kaybı ise bugün gerçekleşti.
75 yaşındaki tiyatro sanatçısı Viktor Daşkeviç'in Koronavirüs'ten öldüğü bildirildi.
Daşkeviç’in eşi yaptığı açıklamada, Daşkeviç’in gittiği ilk hastanede kendisine zatürre teşhisi konduğunu ve ilk Koronavirüs testinin negatif çıktığını aktardı.
Ancak rahatsızlığının artması üzerine gittiği diğer hastanede yapılan testte sonucun pozitif çıktığını söyledi.

Doğu Avrupa ülkesi Belarus'un nüfusu 9,4 milyon.
"SINIRLARIN KAPATILMASI APTALLIK" DEMİŞTİ
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Avrupa ülkelerinde Koronavirüs salgınının görülmeye başlandığı mart ayının başlarında yaptığı açıklamada, salgına karşı önlemlerin abartılmaması gerektiğini söylemişti.
Lukaşenko salgın sebebiyle sınırların kapatılmasını "aptallık" diye nitelendirmişti.
Lukaşenko, Koronavirüse karşı en etkili yöntemlerin, günde 40-50 gram votka içmek ve haftada birkaç kez saunaya girmek olduğunu söylemişti.
ABD BAŞKANI TRUMP'I ÖRNEK ALDIĞINI SÖYLEDİ
Lukaşenko, bugün yaptığı açıklamada da kendisinin ABD Başkanı Donald Trump’u örnek aldığını ve virüse karşı alınacak sert önlemlerin virüsten daha fazla zarar getirebileceğini düşündüğünü söyledi.
Belarus’t
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


