Şanlıurfa İstihbarat Daire Müdürü hakkında çarpıcı iddialar

Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürü Rüştü Yılmaz’ın Gaffar Okkan’ın şehit edildiği dönemde Diyarbakır Emniyeti’nde Hizbullah masasının amiri olduğu öne sürüldü...

Şanlıurfa İstihbarat Daire Müdürü hakkında çarpıcı iddialar

Bugün Gazetesi'nden Bilal Şahin'in haberine göre, Yılmaz, Diyarbakır’da Hizbullah masası amiri olarak görev yaptığı dönemde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Hizbullah tarafından şehit edilmişti. Yılmaz suikastin ardından görevden alınmıştı.
Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürü Rüştü Yılmaz’ın görev yaptığı dönemlerde dini motifli örgütlerin sansasyonel eylemlerinde artış olması dikkat çekiyor. MEMURUNU BIRAKTI

Hizbullah, Yılmaz’ın Diyarbakır’da görev yaptığı dönemde polis Mehmet Zengin’i de şehit etti. 2000'de şehit edilen Zengin’in uğradığı silahlı saldırıda ihmal iddiaları gündeme gelmiş ancak soruşturma yapılmamıştı.

FİŞLEME İDDİASI

Gazetenin haberine göre, sınırda her gün terör örgütlerinin karşılıklı çatışmaya girdiği ajanların en yoğun bulunduğu Şanlıurfa’da Yılmaz’ın IŞİD ve PKK ile ilgili çalışma yapmak yerine emniyet personeli hakkında fişlemeye mesai harcadığı savunuluyor. Şubeleri dolaşan Yılmaz’ın muhalif yayın yapan gazete ve televizyonları yasakladığı, açık olan bir kanalı görünce de ağır ifadeler kullandığı iddia ediliyor.

Rüştü Yılmaz, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube’yi de kendisine bağlayarak bütün şubelerdeki personelinden PKK ya da IŞİD’e değil sözde paralel yapıya odaklanmasını beyan ettiği öne sürüldü. Gazetenin iddiasına göre, personelin IŞİD’le mücadelenin yetersiz olduğunu ısrarla belirtmesine rağmen Yılmaz'ın, kendi seçtiği deneyimsiz personelin bütün enerjisini fişleme çalışmasına ayırdığı iddia ediliyor.

İddiaya göre, iki yıl öncesine kadar PKK ve dini motifli örgütlerden sorumlu en az 5 amirin bulunduğu, Urfa Emniyeti İstihbarat Şube’de 17 Aralık operasyonu sonrası uzman istihbaratçıların yüzde 90’ı tasfiye edildi. Komiser H.K’yi mart ayının sonunda çıkartıp yerine istihbarat geçmişi olmayan komiser Hakkı Özgür’ün getirildiği belirtiliyor. Bakanlığın çağrısına rağmen Özgür’ün hâlâ izinden dönüp iş başı yapmadığı kaydediliyor. Yerine polis bakıyor.

RÜTBELİLER TATİLDE

32 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yaşandığı gün, gerek Şanlıurfa gerekse de Suruç’ta yeterli personelin olmadığı ortaya çıktı. Bölgenin hassasiyeti gözetilmeden memurlara plansız izin verildiği tespit edildi. Kritik bir ilçe olan Suruç’un istihbarat amirliğine ise bir polis memuru vekaleten atandı.

DENEYİMSİZLERİ GÖREVLENDİRDİ

Yılmaz'ın talebiyle tecrübesiz personeller kritik şubelerde görevlendirilirken uzmanlık alanı terör, istihbarat olan polisler de trafik şube, karakol ve çevik kuvvet şubelerine atandı. Bölgeyi çok iyi bilen yıllarca bölgede görev yapmış polislerin yerine bölgeyi bilmeyen özellikle Adıyaman doğumlu polisler atandı. Bu durumun da güvenlik zafiyetine neden olduğu belirtiliyor.

Çözüm süreci ve Suriye politikası nedeniyle PYD ve IŞİD militanlarının sınır hatlarındaki geçişlerine göz yumulduğu da iddialar arasında yer alıyor.
BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Şanlıurfa İstihbarat Daire Müdürü hakkında çarpıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER