Gaffar Okkan ölüm yıl dönümünde anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yaparken, beraberindeki 5 polis ile birlikte uğradığı silahlı saldırıyla şehit edilen Gaffar Okkan, şehit edildiği noktada anıldı.

Gaffar Okkan ölüm yıl dönümünde anıldı


Diyarbakır'da, 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 polis memuru şehit edildikleri yerde düzenlenen törenle anıldı.

Şehit Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Sehallattin Baysoy, 24 Ocak 2001 tarihinde saldırının düzenlendiği merkez Yenişehir ilçesindeki Sehitlik Semti'nde bulunan Sezai Karakoç Caddesi'nde anıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, polis yetkilileri ve vatandaşların yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı anma töreni, Gaffar Okkan ve şehit olan 5 polis memuru için geçtiğimiz yıl yaptırılan anıta karanfil bırakılmasının ardından şehit polis memurları için dualar okunmasıyla son buldu.

GAFFAR OKKAN SUİKASTI

Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflâtun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi.

Emniyet Müdürü'nün öldürülmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, cenazenin olduğu gün kepenk kapattı ve şehrin sokaklarında protesto yürüyüşü yaptı.
<< Önceki Haber Gaffar Okkan ölüm yıl dönümünde anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER