Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1


Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesigüzel
Galatasaray: Muslera, Chedjou, Hakan Balta, Koray Günter (Dk. 58 Bilal Kısa), Carole, Selçuk İnan, Ryan Donk, Olcan Adın (Dk. 58 Wesley Sneijder), Sabri Sarıoğlu (Dk. 84 Linnes), Podolski, Umut Bulut
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Akakpo, Bosingwa, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz (Dk. 62 Salih Dursun), Erkan Zengin, Marin (Dk. 68 Yusuf Erdoğan), Muhammet Demir (Dk. 76 Musa Nizam)
Goller: Dk. 25 Erkan Zengin (penaltı), Dk. 63 Podolski, Dk. 89 Selçuk İnan (penaltı) (Trabzonspor), Dk. 63 Podolski (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Dk. 59 Özer Hurmacı, Dk. 70 Aykut Demir, Dk. 86 Cavanda, Dk. 86 Salih Dursun (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 70 Podolski, Dk. 79 Wesley Sneijder (Galatasaray)

Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 22. hafta maçında Galatasaray, konuk ettiği ve 1 - 0 geriye düştüğü maçta Trabzonspor'u 2 - 1 mağlup etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve hakem Deniz Ateş Bitnel'in düdük çaldığı maçta konuk Trabzonspor'da 4 oyuncu kırmızı kart gördü ve mücadeleyi 7 kişi ile tamamladı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında konuk Trabzonspor kazandığı penaltıyı Erkan Zengin ile gole çevirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Ev sahibi Galatasaray'a 3 puanı getiren golleri ise 64. dakikada Podolski ve 89. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 37'ye çıkararak averajla 3. sıraya yükselirken, konuk Trabzonspor ise 27 puanda kaldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip 4 kırmızı kart gördü. 59. dakikada Özer Hurmacı, 70. dakikada Aykut Demir ikinci sarı karttan 86. dakikada Cavanda ve Salih Dursun doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Ayrıca Galatasaray'da Wesley Sneijder ve Lukas Podolski, Trabzonspor maçında gördüğü sarı kartlarla deplasmanda Gaziantepspor ile oynanacak maçta cezalı duruma düştü.

52. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Sabri ortasını yerden uzak direğe doğru gönderdi. Altıpas alanında yaşanan kısa süreli karambolden sonra topu önünde bulan Umut Bulut bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top bu kez kendi takım arkadaşı Olcan'ın kafasına çarparak oyun alanına geri döndü.

63. dakikada Galatasaray, Podolski'nin golü ile beraberliği yakaladı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ceza sahasına doğru gönderdi. Savunmadan seken top ceza yayı gerisinde Selçuk'un önünde kaldı. Selçuk'un yerden şutu kaleciden döndü. Dönen top altıpas sağ tarafında Ryan Donk'un önünde kaldı. Ryan Donk yerden vuruşunda Onur bir kez daha gole izin vermedi. Ceza alanı sağ çaprazına açılan topu bu kez Lukas Podolski kontrol etti ve dönerek vuruşunda topu sol köşeden filelerle buluşturdu: 1-1.

86. dakikada Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Umut, Luis Pedro Cavanda'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı noktasını gösterdi. Pozisyon sonrasında Luis Pedro Cavanda hakem Deniz Ateş Bitnel'e fiziksel temasta bulunduğu gerekçesi ile doğrudan kırmızı kart gördü. Yere düşen kartı alarak hakeme gösteren Salih Dursun da doğrudan kırmızı kart ile oyundan atıldı.

89. dakikada Selçuk İnan, penaltı golü ile takımını 2-1 öne geçirdi.

Trabzonsporlu oyuncular golden sonra mücadele etmeyi bıraktı. Galatasaraylı futbolcularda hücum etmek yerine kendi aralarında top dolaştırdı. Maçın son iki dakikası bu şekilde tamamlandı ve karşılaşma da 2 - 1 Galatasaray'ın üstünlüğünde sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray: 2 - Trabzonspor: 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER