Galatasaray'da Sabri'nin sözleşmesindeki otomatik uzama maddesi iptal edildi


Galatasaray Kulübü, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinde yer alan 'otomatikman uzama' opsiyonunu iptal etti. Eski sözleşmeye göre tecrübeli futbolcu, 1 maç daha oynasaydı mukavelesi otomatikman uzayacaktı.

Galatasaray Kulübü konu ile ilgili kararını resmi siteden duyururken, iptalin karşılıklı varılan mutabakat sonrasında yapıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcumuz Sabri Sarıoğlu ile şirketimiz arasında 1+1 sezon olarak imzalanan sözleşmenin, oyuncunun sezon içinde belli maç sayısına ulaşması halinde otomatik olarak uzama opsiyonu karşılıklı varılan mutabakat çerçevesinde iptal edilmiştir.

Altyapıdan yola çıkan, en zor zamanlarda kaptanlık pazubandını taşıyan ve her şart altında Galatasaray için terinin son damlasına kadar savaşan oyuncumuza, sergilediği Galatasaraylılık duruşundan ötürü teşekkür ederiz. Kendisinin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde da bu forma ve arma için elinden gelenin en iyisini yapacağına olan inancımız tamdır."

YILDA 4.8 MİLYON TL GARANTİ PARA VE 45 BİN TL MAÇ BAŞI ALIYOR

Galatasaray Kulübü geçtiğimiz 19 Haziran'da borsaya gönderdiği açıklamada Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinde yer alan hükümleri şöyle bildirmişti:

"Profesyonel futbolcumuz Sabri Sarıoğlu ile şirketimiz arasında 1+1 sezon (son sene opsiyonlu) için sözleşme yenilenmesi konusunda mutabakata varılmıştır (opsiyon şartı futbolcunun 2015-2016 sezonunda 15 resmi müsabakada ilk 11'de oynaması veya 20 resmi müsabakada fiilen oynaması halinde geçerlilik kazanacaktır).

Buna göre 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında (eğer uzatılırsa) futbolcuya her bir sezon için net 4 milyon 800 bin TL sabit transfer ücreti ve net 45 bin TL maç başı ücreti ödenecektir. Ayrıca futbolcunun ilgili sezonlarda 15 resmi müsabakada fiilen oynaması halinde, futbolcuya net 300 bin TL prim ödenir. 30 resmi müsabakada fiilen oynaması durumunda ise futbolcuya net 300 bin TL ekstra prim ödenir."
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray'da Sabri'nin sözleşmesindeki otomatik uzama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER