Galatasaray-Eskişehirspor maçında 11'ler belli oldu


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 10. haftasında Galatasaray ile Eskişehirspor arasında oynanacak mücadelenin ilk onbirleri belli oldu.

Süper Lig'in 2. haftasında aldığı Osmanlıspor (2-1) mağlubiyetinden sonra yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen, 5 galibiyet ve 2 beraberlik alan sarı kırmızılılar, ligde sıkıntılı bir dönem geçiren Eskişehirspor'u konuk edecek. Pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinden 1-1'lik skorla ayrılan ve maç eksiği ile üçüncü sırada bulunan Galatasaray, puan tablosunun son sırasındaki rakibini yenerek, hem zirve takibini sürdürmek hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 Kasım Salı günü deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı maç öncesi moral bulmak istiyor.

Galatasaray, Eskişehirspor maçına 4 eksik oyuncuyla çıkacak. Sarı kırmızılılarda, Fenerbahçe derbisinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Wesley Sneijder, müsabakada forma giyemeyecek. Bu oyuncunun yanı sıra derbide sakatlanan Lionel Carole ile uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop da Eskişehirspor maçının kadrosunda yer alamayacak. Ayrıca Jose Rodriguez de bileğindeki sakatlık nedeniyle zorlu maçta forma giyemeyecek.

Bu arada, sarı kart ceza sınırında bulunan Sabri Sarıoğlu, müsabakada sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve 11. haftadaki Çaykur Rizespor maçında oynayamayacak. Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak müsabakayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

HAMZAOĞLU'NUN 50. MAÇI

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor'la yapacakları müsabakayla, takımının başında 50. resmi maçına çıkacak.

Sarı kırmızılı takımın başına 2014 yılı aralık ayında geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 4 farklı kulvarda 49 müsabakayı geride bıraktı.

Galatasaray takımı, Hamzaoğlu idaresinde bugüne kadar Süper Lig'de 32, Türkiye Kupası'nda 12, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve TFF Süper Kupa'da da 1 karşılaşma oynadı.

Geride kalan yaklaşık 11 aylık dönemde Galatasaray'la, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da 1'er şampiyonluk yaşayarak önemli başarılar kazanan Hamzaoğlu, takımının başında bulunduğu 49 maçta 32 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 yenilgi aldı.

Bu müsabakalarda rakip kaleleri 108 kez havalandıran Galatasaray, maç başına 2,2 gol ortalaması yakalarken, kendi ağlarında ise 54 gole engel olamadı.

Hamzaoğlu idaresinde Galatasaray takımının aldığı en farklı galibiyet, Türkiye Kupası'nda 9-1'lik skorla Balçova Yaşamspor'a karşı olurken, ligde Torku Konyaspor da 5-0 mağlup edildi.

Takımlar sahaya ise şu onbirler ile çıkacak:

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakem: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Serkan Olguncan
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Jason Denayer, Olcan Adın, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Jem Karacan, Emre Çolak, Lukas Podolski, Burak Yılmaz
Eskişehirspor: Ruud Boffin, Kaan Kanak, Anıl Karaer, Nzuzi Toko, Sezgin Coşkun, Kamil Ahmet Çörekçi, Engin Bekdemir, Goran Causic, Nassim Ben Khalifa, Özgür Çek, Theofanis Gekas
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray-Eskişehirspor maçında 11'ler belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER