Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'ler belli oldu


Galatasaray, Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 4. haftasında bu akşam Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu arasında oynanacak olan zorlu 90 dakika öncesinde takımların ilk 11'leri belli oldu.

Süper Lig'de 3. hafta sonunda 4 puanla 10. sırada bulunan sarı kırmızılılar, bu akşamki mücadeleden galibiyetle ayrılıp üst sıralara tırmanmanın peşinde. Sezonun ilk haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor ile 2-2 berabere kalan, ikinci hafta ise sahasında Osmanlıspor'a 2-1 mağlup olan sarı kırmızılılar, milli takım arasından önce Konya'da yaptığı Torku Konyaspor karşılaşmasını 4-1 kazandı ve moral buldu. Son haftada sergilediği performansı Mersin İdmanyurdu maçına da taşımayı hedefleyen sarı kırmızılı ekip, bu sezon kendi sahasındaki ilk galibiyetini de almayı amaçlıyor.

Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 20.15'te başlayacak karşılaşmada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak. Sarı kırmızılıların, Mersin İdmanyurdu müsabakası öncesinde 3 eksik oyuncusu bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop ile Aurelien Chedjou, Akdeniz temsilcisi karşısında forma giyemeyecek. Torku Konyaspor mücadelesinde kırmızı kart gören Lionel Carole de sahadaki yerini alamayacak.

Geçen sezonki maçları Galatasaray, İstanbul'da 3-2, Mersin'de de 1-0'lık sonuçlarla kazanmıştı.

MERSİN İDMANYURDU 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bu arada Mersin İdmanyurdu, Süper Lig'de Galatasaray'ı 6 maçtır yenemiyor. Rakibi karşısında son galibiyetini 1982-1983 sezonunda, 20 Şubat 1983 tarihinde Mersin'de 2-0'lık sonuçla alan Akdeniz ekibi, uzun süre ayrı kaldığı Süper Lig'deki daha sonraki 6 müsabakadan 4'ünde mağlup oldu, 2 müsabakada berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan sevinci yaşatamadı.

Mersin İdmanyurdu, Galatasaray'ı deplasmandaki maçlarda hiç yenemedi. İki takım ligde İstanbul'da 14 kez karşılaştı, Galatasaray 11 kez galip geldi, 3 maç ise berabere sonuçlandı. İstanbul'daki lig maçlarında Galatasaray'ın 25 golüne, Mersin İdmanyurdu sadece 7 golle yanıt verebildi.

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Süleyman Özay
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Semih Kaya, Olcan Adın, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Jose Rodriguez, Lukas Podolski, Burak Yılmaz
Mersin İdmanyurdu: Muammer Zülfikar Yıldırım, Milan Mitrovic, Loret Sadiku, Gökçek Vederson, Servet Çetin, Serkan Balcı, Murat Ceylan, Abdul Khalili, Ricardo Pedriel, Prejuce Nakoulma, Welliton Soares
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'ler belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER