Galatasaray Sabri'nin yerine servet harcadı

Savunmasının sağına yaptığı takviyelerle uzun zamandır tartışılan Galatasaray'da bu bölgede ciddi bir sirkülasyon yaşanıyor. Tarık'dan Veysel'e, Linnes'den Salih Dursun'a kadar birçok isim kadroya katıldı ancak Cim Bom'da en sonunda formayı alan Sabri oldu. Sarı Kırmızılılar bu dönemde sağ bek transferine tam 38 milyon TL harcadı.

Galatasaray Sabri'nin yerine servet harcadı

Maliyeti yüksek olmasından ötürü Emmanuel Eboue'nin takımdan gönderilmesinin ardından savunmanın sağına yaptığı takviyelerde de bir türlü nokta atışı yapamayan Galatasaray, 3.5 sezonluk bu süreçte transferlere tam 11.650 milyon Euro (38.4 milyon TL) bonservis bedeli ödedi.

Sabri'yi geçemediler

Sarı-Kırmızılılar'da bu kadar sağ bek sıkıntısı yaşandığı dönemde 2004 yılından bu yana sağ bek pozisyonunda görev yapan Sabri Sarıoğlu, 2014-2015 sezonu başında yönetim kararıyla kadro dışı bırakıldı. Prandelli'nin ayrılıp, Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına geçmesiyle affedilen tecrübeli futbolcu, kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.
İlişkili Haber

Veysel, Salih, Tarık...

İlk olarak 2013-2014 sezonu devre arasında Eskişehirspor'dan Veysel Sarı ve Kayserispor'dan Salih Dursun'u kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, ertesi sezon ise yine Eskişehirspor'dan Tarık Çamdal'ı transfer etti.

Bu üç oyuncudan da beklediği verimi alamayan Cim Bom, 2015-2016 sezonun başında Veysel Sarı'yı bonservisiyle Kasımpaşa'ya verirken, 2014-2015 sezonu başında ise Salih Dursun'u Olcan Adın transferinde kiralık olarak Trabzonspor'a gönderdi.

Linnes de çare olamadı

2015-2016 sezonu devre arasında dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli'nin isteğiyle yine aynı bölgeye takviye yapan Galatasaray Yönetimi, Norveç'in Molde ekibinden Martin Linnes'e parçalı formayı giydirdi.

Yeni sezon öncesindeki hazırlık kamplarında performansıyla hayal kırıklığı yaratan Linnes, teknik patron Jan Olde Riekerink'in yeni bir sağ bek istemesine sebep oldu.

Son kahraman Cavanda!

Hollandalı çalıştırıcının raporu sonrasında harekete geçen yönetim Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Luis Pedro Cavanda'yı transfer ederek bir sağ bek transferine daha imza attı.
<< Önceki Haber Galatasaray Sabri'nin yerine servet harcadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER