Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink sonunda patladı

Genelde sakin görüntüsüyle bilinen ve bugüne dek sesini hiçbir şekilde yükseltmeyen Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, peş peşe gelen yenilgiler ve Selçuk İnan-Ayhan Akman krizi sonrası yapılan haber ve yorumlara isyan etti. Takım içinde otorite sorunu olmadığını belirten ve kadroyu Sneijder ile birlikte yaptığı iddiasını yalanlayan Riekerink, "Oyuncularıma saldırmayın" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink sonunda patladı



Galatasaray'ın ligde son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından koltuğu tehlikeye giren teknik direktör Jan Olde Riekerink, kötü gidişin sebepleri ile Fenerbahçe derbisinde Selçuk İnan ve Ayhan Akman arasında yaşanan tartışma hakkında flaş açıklamalar yaptı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Hollandalı çalıştırıcı, bugüne dek görülmemiş biçimde sert ifadeler kullandı ve medyayı suçladı. Riekerink'in açıklamaları şöyle:

"Geçen sezon iyi bir kapanış yaptık. Önemli bir kupa kazandık. Bu seneye de iyi başladık ve bir kupa daha kazandık. Geleceğimle ilgili sorulara gelince... Ben bu kulübün patronu değilim. Sadece bir sonraki maça odaklanıyorum. Takımıma güveniyorum. Son 4 maçımızın 3'ünü kaybettik. 2'sinde iyi oynadık. Başakşehir ve Trabzon maçlarını kazanmayı hakettik. Adanaspor ve Fenerbahçe maçlarında kötü oynadık. Takıma olan inancımdan en ufak bir sapma söz konusu değil. Başarılı olacağımızından yana hiçbir şüphem yok, Bursaspor maçını da kazanacağız. Her zaman takım benden daha önemli. Takım benden daha önce geliyor.

"TAKIM İÇİNDE OTORİTE SORUNU YOK"
Biz bir aileyiz. Her ailede problem olur. Şu ana kadar karşılaştığımız problemlerle iyi başa çıktığımızı düşünuyorum. Takım içinde otorite sorunu yok. Bundan önce oynadığımız maçlara baktığımızda topu rakibinden çok fazla tutan bir Galatasaray vardı. Ofansif olarak sorunlarımız var, rakip yarı alanda topa daha fazla sahip olmalıyız. Bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. İnancımda en ufak sapma yok. Bursa maçından şüphemiz yok. Sahamızda oynuyoruz ve galip geleceğimiz bir maç. Bunu sadece sisteme bağlamamak lazım. Oyuncu değişiklikleri de olabilir bunu çözmek için.

"TAKIMI WESLEY İLE YAPTIĞIM İDDİASI BİR YALAN"
"Bana yapılan yorumları, eleştirileri kabul edebilirim. Ama oyuncularımın üzerinden ve doğru olmayan biçimde yapılan yorumları ve haberleri asla kabul edemem. Takımı Wesley Sneijder ile yaptığımı söylüyorlar. Wesley'i 11 yaşından beri tanıyorum. Dolayısıyla onunla ilişkimin farklı olması normaldir. Bu çok abartılacak bir şey değil. Evet, Wesley ile dışarıda yemeklere çıkıyoruz, konuşuyoruz. Ama hiçbir zaman taktik, oyuncu ve ya da sistem hakkında konuşmadık. Çok saygı duyduğum iki yardımcı antrenörüm var. Takımla ilgili bütün kararlar bu ekiple beraber alınıyor.


"SABRİ KİMSEYİ HEDEF ALMADI"
Hiçbiriniz içeride olanları bilmiyorsunuz. Sabri kesinlikle kimseyi hedef almadı. Wesley ile beraber takımı yapıyorlar. Onu 11 yaşından beri tanıyorum. Buraya geldikten sonra ilişkimin farklı olması normaldir. Bu çok abartılacak bir şey değil. Wesley ile beraber herhangi bir taktik, oyuncu, takım yapmamız söz konusu değil. Ayhan ve Orhan hoca saygı duyuyorum. O ekiple beraber bu kararlar alınıyor.

"OYUNCULARIMA SALDIRMAYIN!"
Selçuk İnan ile Ayhan Akman arasında yaşanan olaya gelince. Selçuk gereken her şeyi basın toplantısında söyledi ve ona saygım sonsuz. Benim hakkımda eleştirileriniz olabilir ama yalan haberler çıkararak oyuncularıma saldırmayın. Ben burada olduğum sürece oyuncularımı her zaman koruyacağım. Bir kere daha söylüyorum. Oyuncularıma saldırmayı bırakın. Olayı bireyselleştirmeyelim. Sabri, Wesley ve Selçuk'a saygım sonsuz. Olmayan şeyler üzerinden hikayeler üretilmesine izin veremem.

"FENERBAHÇE MAÇINDA CAVANDA'YI OYUNA ALDIM, ÇÜNKÜ..."
Fenerbahçe maçında Selçuk İnan'ın yerine Cavanda'yı almamın sebebini de anlatayım... Selçuk ısınıyordu ve o da oyuna girecek opsiyonlardan biriydi. Maçta gerideydik ve o an ofansif olarak katkı verecek oyuncu aradım. Uzun süredir ben bu takımdayım oyuncularımın durumunu iyi biliyorum. Cavanda'yı oyuna aldım ve onu sağ bek olarak oynattım. Sabri'yi ileri sürdüm ve onun ofansif olarak daha fazla katkı verebileceğini düşündüm. Cavanda'yı oyuna alma sebebim buydu."

BASIN TOPLANTISINI BİTİRMEK İSTEDİ AMA...
Riekerink bu sözlerinin ardından basın toplantısını bitirmek istedi. Ancak salonu dolduran gazetecilerden yükselen homurtular üzerine soru almaya devam etti ve önemli açıklamalar yaptı.

"TARAFTARLARIMIZ BENİ SEVİYOR"
Yalan haberler ister istemez beni üzüyor. Bana taktiksel anlamda eleştiriler yapabilirsiniz. Ama bireysel anlamda eleştiriler olunca ve oyuncularıma saldırıda bulunulunca sinirleniyorum. Bireysel olarak oyuncularıma dokunulunca bu beni çok üzüyor. Böyle bir şey olduğunda oyuncularımın kendini savunamadığını düşünüyorum ve bu yüzden kızıyorum. Taraftarımızın bize gösterdiği sevgi ortada. Şimdi yapmamız gereken Bursaspor maçında bunu geri ödeyebilmek. Hoca olarak oyuncu grubumuzun size inanması çok önemli. Ben bize inanan bir oyuncu grubu görüyorum. Bursaspor maçı ile ilgili bir endişemiz yok. O maç ile ilgili ters bir durum düşünmüyorum. Selçuk'un basın toplantısını seyrettim. Pazartesi neden aramızda olmadığını çok iyi bir şekilde anlattı. Bazen bu tip durumlarda bir gün bile beklemek dezavantajlı olabilir. Biz de bu sebeple o toplantıyı hemen yaptık." 
<< Önceki Haber Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink sonunda patladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER